Glutenvrije speculaas plaatkoek met amandel en appel


Glutenvrije speculaas plaatkoek met amandel en appel

Homemade gevuld speculaas, een amandel speculaas smoothie, speculaas cake en niet te vergeten pepernoten bliss balls. Je begrijpt: ik vind het stiekem helemaal niet erg dat de kruidnoten eind september al in de winkel liggen! Voor mij is dat namelijk een ‘sweet reminder’ om de keuken in te duiken om aan de slag te gaan met Sinterklaas recepten. Deze glutenvrije speculaas plaatkoek met amandel en appel mocht dan ook niet ontbreken in het rijtje met easy peasy Sinterklaas recepten.

glutenvrije speculaas plaatkoek

Wat heb je nodig?

75 gr (glutenvrije) havermout
75 gr (glutenvrije) havermeel*
een handje grof gehakte witte amandelen
50 gr amandelmeel*
2 eieren
50 ml amandelmelk
50 ml ahornsiroop
1 geraspte appel
50 ml gesmolten kokosolie
rasp van 1 biologische citroen
1 tl kaneel
3 tl speculaaskruiden of koekkruiden
1 tl bakpoeder
een snufje zout
2 el geschaafde amandelen voor de topping

*Havermeel en amandelmeel maal je eenvoudig zelf van havermout en witte amandelen. Stukken voordeliger!

Vierkant of rechthoekig bakblik
Bakpapier

glutenvrije speculaas plaatkoek

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Schil de appel en rasp deze vervolgens met een grove rasp.
  3. Gebruik een fijne rasp om de schil van de citroen te raspen. Spoel de citroen voordat je gaat raspen even af met lauwwarm water.
  4. Maal de amandelen en havermout vervolgens in je keukenmachine tot fijn meel.
  5. Meng nu alle droge ingrediënten met elkaar.
  6. Kluts de eieren en meng de natte ingrediënten met elkaar.
  7. Voeg deze twee samen en roer goed door.
  8. Bekleed je bakblik met bakpapier en giet het mengsel voor de havermout plaatkoek hierin.
  9. Strooi de geschaafde amandelen hierover en bak de speculaas plaatkoek in 35-40 minuten goudbruin.
  10. Laat de speculaas plaatkoek voor het snijden goed afkoelen.
  11. Je kunt deze speculaas plaatkoek bewaren in de koelkast, maar de stukjes invriezen kan natuurlijk ook.

Enjoy!

Duik jij de keuken  in om deze speculaas plaatkoek met amandel en appel te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *