Granita van watermeloen

Granita van watermeloen

Mirjam Blanken

1 mei 2016


Granita van watermeloen

Kennen jullie de Slush Puppie nog? Deze felgekleurde halfbevroren waterijsjes in een beker zorgden standaard voor hoofdpijn. Of dit kwam van de kou of omdat het stijf stond van de suiker en blauwe kleurstoffen weet ik nog steeds niet. Inmiddels ben ik ‘volwassen’ en blijf ik ver weg van blauw eten. Maar fan van waterijsjes ben ik nog steeds. Een lekker alternatief hiervoor is deze granita van watermeloen!

Dit halfbevroren Italiaanse waterijs komt oorspronkelijk uit Sicilië en wordt traditioneel gemaakt van suiker, water en fruit(sap). Heerlijk verfrissend en eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld. En een vriezer! Deze watermeloen granita maak je namelijk niet in een ijsmachine, maar zet je gewoonweg met schaal en al in de vriezer. Ieder half uur schep je het mengsel even goed om, zodat er ijskristallen ontstaan. Dit doe je zo’n 4-5 keer, zodat je granita niet een enorm waterijsje wordt, maar een halfbevroren mengsel met fijne ijskristallen. Looks good, taste even better!

Granita van watermeloen in een glas

Watermeloen bevat veel water en is bij uitstek geschikt voor een warme zomerdag. Maar wist je dat er nog veel meer eten bestaat met een hoog vochtgehalte? Door onze voeding krijgen we gemiddeld per dag een liter vocht per dag binnen. Ons voedsel bestaat dus ook voor een deel uit vocht. Wanneer je kiest voor voeding met een hoog vochtgehalte kun je dus ook op die manier je lichaam extra hydrateren.

Top 10 hydraterend voedsel

Wat heb je nodig?

1 kg watermeloen
honing naar smaak*
sap en rasp van 1 limoen
munt of basilicum

*Smaken verschillen! Wil je een iets zoetere granita van watermeloen, dan voeg je 2-4 eetlepels honing toe.

blender of keukenmachine
platte (oven) schaal

Zo ga je te werk

  1. Snijd de watermeloen in stukken. Verwijder de schil en de pitjes.
  2. Doe de stukken watermeloen samen met de honing en het limoensap in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  3. Giet je ‘smoothie’ over in een platte ovenschaal.
  4. Roer even goed door en zet de schaal in de vriezer. Afdekken is niet nodig.
  5. Na een half uurtje kun je voor de eerste keer het mengsel al even doorroeren. De eerste ijskristallen ontstaan al na een half uurtje aan de zijkant van de schaal.
  6. Zet de schaal vervolgens weer terug in de vriezer. Schraap ieder half uur de ijskristallen weer even los en roer deze door het mengsel.
  7. Na ongeveer 2-3 uur is je watermeloen granita klaar.
  8. Hak voor de laatste keer de ijskristallen goed los. Serveer de granita met verse munt of basilicum.
  9. Eventuele leftovers kun je ongeveer een week bewaren in een luchtdicht bakje in de vriezer.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete ijsje? Laat het ons weten in de comments. Vinden we leuk!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This