Hartige havermout


Hartige havermout met spinazie en een eitje

Havermout is zeg maar mijn ding. Zowel warm als koud erg lekker en bovendien is het heerlijk en voedzaam begin van de dag. Havermout komt oorspronkelijk uit Schotland. Schotten eten deze porridge anders dan wij. Zij koken de havermout (of andere granen zoals gierst, amarant en rijst) in water of melk tot een dikke brij geserveerd met suiker, boter en room. Dit recept voor glutenvrije hartige havermout is weer eens iets anders! Toegeven: ik begon ook niet meteen te watertanden bij het idee aan hartige havermout met een eitje. Maar wat is het lekker! Just give it a try!

Keep calm and eat porridge!

Wist je dat het graan haver een rustgevende werking heeft? De Latijnse naam van haver is Avena Sativa, wat gezond gekweekt betekent. Het kalmerende effect wordt toegeschreven aan het mineraal broom wat voorkomt in haver.

Heb jij het gratis e-book boordevol havermout recepten al?
Havermout koekjes, havermoutpap, overnight oatmeal, havermout pannenkoeken, havermout cake.
Het boekje staat vol gezonde recepten met havermout en leuke weetjes. Enjoy!

hartige havermout

Deze havermoutpap is een hartige variant van oat porridge. Met spinazie, een eitje en kruiden.

Wat heb je nodig?

voor 1 portie hartige havermout

50 gr havermout
200 ml water
1 ei
1/2 teentje fijngesneden knoflook
handje verse, gewassen spinazie
1 el pompoenpitten
snuf komijnpoeder
peper en zout
olijfolie

Zo ga je te werk

  1. Doe de havermout samen met het water en een snufje zout in een steelpannetje.
  2. Breng langzaam aan de kook, voeg de spinazie toe en laat een klein kwartiertje pruttelen. Roer regelmatig even door.
  3. Ondertussen kun je je eitje gaan bakken.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Bak vervolgens in deze pan je spiegelei.
  5. Als het goed is de havermout lekkere dikke pap geworden. Is het te dik? Voeg dan wat extra water toe. Is het nog te dun? Laat het dan nog even verder pruttelen.
  6. Roer vlak voor het opdienen de komijnpoeder door de havermout.
  7. Doe de havermout in een kom en leg hier je gebakken eitje bovenop.
  8. Eventueel kun je naar smaak nog wat peper en zout toevoegen.
  9. Strooi tot slot de pompoenpitten over je havermoutje.

Enjoy!

Op Eat.Pure.Love vind je nog veel meer lekkere ontbijtjes! Welke is jouw favoriet?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *