Gezonde glutenvrije Italiaanse havermout lijnzaadcrackers


Gezonde glutenvrije Italiaanse havermout lijnzaadcrackers

This is so good! En wist je dat zelf crackers maken echt easy peasy is? Met dit recept maak je al snel zo’n 15 havermout lijnzaadcrackers. Je kunt de crackers trouwens ook maken zonder ei, maar met een eitje worden ze net even wat steviger. Vezelrijk is een understatement in dit geval. Niet voor niets wordt lijnzaad gebruikt voor het bevorderen van de stoelgang. Onze darmen worden door vezelrijke voeding immers geprikkeld om te bewegen. Daarnaast helpt lijnzaad de darmwand gezond te houden en laat het voedsel en de ontlasting gemakkelijker door de darmen glijden. Nog een pluspuntje: vezelrijke voeding zorgt voor een verzadigd gevoel. Enjoy!

havermout lijnzaadcrackers

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 15 havermout lijnzaadcrackers

100 gr heel lijnzaad
100 gr glutenvrije havermeel (zelf malen)
30 gr sesamzaad
60 gr zonnebloempitten
60 gr pompoenpitten
1oo ml water
1 el olijfolie
1 ei
2 el Italiaanse kruiden
klein blikje tomatenpuree
peper en zout naar smaak

Bakpapier
Deegroller of glazen fles

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maal de havermout in je keukenmachine of blender tot fijn meel.
  3. Kluts het ei in een grote mengkom en voeg de zaden en pitten samen met de havermeel, kruiden, de olijfolie, de tomatenpuree en een snuf peper en zout toe.
  4. Giet er water overheen, roer goed door en laat het mengsel een half uurtje staan.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat.
  6. Leg een extra vel bakpapier over het mengsel en rol het met een deegroller uit tot ongeveer 3mm dikte.
  7. Verwijder het bovenste vel bakpapier en maak met een pizzasnijder of scherp mes alvast lijnen, zodat je de lijnzaadcrackers straks easy peasy kunt breken.
  8. Bak deze grote plak knapperig in zo’n 25 minuten.
  9. Verwijder vervolgens de plak uit de oven en snijd of breek de grote cracker in kleinere stukken.
  10. Haal de lijnzaadcrackers voorzichtig los van elkaar en draai ze om.
  11. Doe ze terug in de oven en bak nog eens 18 minuten.
  12. Laat de lijnzaadcrackers goed af te koelen en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze havermout lijnzaadcrackers Italian style te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *