Havermout ontbijtcake met banaan


Havermout ontbijtcake met banaan

Deze havermout ontbijtcake met banaan bak je upside down! Gekarameliseerde bananen maken deze cake heerlijk zoet. Een smaakvol begin van je dag! Je kunt hem de avond van te voren al maken. Heerlijk voor een luie zondagochtend. Maar natuurlijk ook slim als foodprep. Zo geniet je de rest van de week van een heerlijk gezond ontbijtje of snack.

Gezond ontbijten zonder brood doe je zo!

Zijn bananen dikmakers?

Bananen staan bekend als dikmakertjes. Een beetje banaan levert al snel rond de 120 kcal. In vergelijking met ander fruit levert een banaan meer calorieën en zeker bij rijpe bananen is het suikergehalte hoger dan bij bijvoorbeeld een appeltje. Maar een banaan is zoveel meer dan zetmeel en koolhydraten! Bananen bevatten vezels, dat is dan weer fijn voor je spijsvertering. Bovendien geven de vezels een vullen gevoel. Hiernaast bevatten bananen vrij veel kalium, vitamine B6 en bevat een banaan tryptofaan. Dit laatste stofje bevordert de aanmaak van het gelukshormoon serotonine, een natuurlijke rustgever.

Havermout ontbijtcake met banaan

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

100 ml havermelk
2 el ahornsiroop
2 tl oerzoet of kokosbloesemsuiker
1 tl citroenpoeder (of citroensap)
2 rijpe bananen
75 ml appelmoes
1 tl kaneel
1 tl vanille-extract
75 gr (glutenvrije) havermout
1 tl bakpoeder
snufje zout

kleine taartvorm
bakpapier

Havermout ontbijtcake met banaan

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet je bakvorm in met kokosvet. Of bekleed de bodem  met bakpapier, vorm erop en het bakpapier wat eruit steekt knip je eenvoudigweg af.
  3. Meng de ahornsiroop, de kokosbloesemsuiker (of oerzoet) met het citroenpoeder (of sap). Giet dit mengsel op de bodem van je bakvorm.
  4. Snijd een banaan in stukjes en leg de stukjes in een enkele laag op de bodem.
  5. Maak vervolgens je deeg voor de cake. Prak de banaan fijn en voeg de appelmoes, kaneel en vanille-extract toe. Meng dit door elkaar.
  6. Aan dit mengsel kun je de havermout, de havermelk, het bakpoeder en het zout toevoegen.
  7. Nog even goed mengen.
  8. Giet dit mengsel voorzichtig in je bakvorm.
  9. Bak de ontbijtcake af in ongeveer 30 minuten.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete Sunday morning breakfast? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *