Glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen


Glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen

This is so good! Aangezien ik de afgelopen weken best veel op pad was, ben ik helemaal into food food prepping. Zo heb ik altijd een voorraadje gezonde snacks voor onderweg in de vriezer liggen. Zoals deze glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen. Na het bakken snijd je de plaatkoek in 16 stukjes en zo heb je altijd een healthy snack (of ontbijtje) bij de hand.

En wist je dat havermout echt ‘feel good food’ is? Haver is namelijk rijk aan tryptofaan en dit stofje is de voorloper van het gelukshormoon serotonine. Een tekort aan serotonine wordt in verband gebracht met slapeloosheid, depressie, eetstoornissen, hogere pijngevoeligheid en tekort aan slaap. Just so you know!

Dol op havermout? Check dan deze havermout ontbijtjes!

havermout plaatkoek met abrikozen

Wat heb je nodig?

Voor 16 stukjes havermout plaatkoek met abrikozen

75 gr (glutenvrije) havermout
50 gr (glutenvrije) havermeel*
een handje grof gehakte witte amandelen
50 gr amandelmeel*
50 gr gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
2 el biologische abrikozen fruitspread
2 eieren
50 ml ahornsiroop
50 ml gesmolten kokosolie
rasp van 1 biologische citroen
1 tl kaneel of koekkruiden
1 tl vanillepoeder
1 tl bakpoeder
een snufje zout

*Havermeel en amandelmeel maal je eenvoudig zelf van havermout en witte amandelen. Stukken voordeliger!

Vierkant of rechthoekig bakblik
Bakpapier

havermout plaatkoek met abrikozen

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Gebruik een fijne rasp om de schil van de citroen te raspen. Was de citroen voordat je gaat raspen met warm water.
  3. Maal de amandelen en havermout in je keukenmachine of blender tot meel.
  4. Meng nu alle droge ingrediënten met elkaar.
  5. Kluts de eieren en meng vervolgens de natte ingrediënten met elkaar.
  6. Voeg deze twee samen en roer goed door.
  7. Bekleed je bakblik met bakpapier en giet het mengsel voor de havermout plaatkoek hierin.
  8. Bak de vegan havermout plaatkoek in 40-45 minuten goudbruin. Check halverwege even en mocht de bovenkant van de plaatkoek te donker worden, dek deze dan af met een stuk bakpapier.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze havermout plaatkoek met abrikozen te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *