Healthy aardbeienmousse met avocado en banaan

Healthy aardbeienmousse

Mirjam Blanken

5 juni 2016


Healthy aardbeienmousse met avocado en banaan

Wat met avocado en cacaopoeder een heerlijk chocoladetoetje wordt, moet met aardbeien vast ook lukken! Et voilà…de combinatie van zoete aardbeien en de romige avocado is er eentje om te onthouden. Hierbij het recept voor healthy aardbeienmousse met avocado en banaan!

Healthy aardbeienmousse

Is jouw avocado wel eetrijp?

Looks can be deceiving! Sta je met je mooie groene avocado in de keuken… blijkt je avocado van binnen bruine plekken te hebben of te hard om meteen op te kunnen eten. De oplossing? Check in de supermarkt alvast de rijpheid door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de kleur eronder helder, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. We willen tenslotte een mooie, groene en zachte avocado toch?

6 Redenen om meer avocado’s te eten

Wat heb je nodig?

voor 2 personen

blikje kokosmelk van 400 ml* (slagroom van kokosmelk)
2 rijpe bananen
25 gr dadels zonder pit
1 avocado
1 tl vanillepoeder
200 gr aardbeien

*Ik heb standaard een blikje kokosmelk ondersteboven in de koelkast staan. De room wordt hierdoor hard en kun je er gemakkelijk uitscheppen. Deze kokosroom gebruik je in dit recept. Het ‘kokoswater’ wat overblijft kun je gebruiken in een lekkere smoothie!

blender

Zo ga je te werk

  1. Verwijder eventuele pitten uit de dadels.
  2. Snijd de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Doe alle ingrediënten in je blender en blend tot een gladde massa. Houd een paar aardbeien achter voor de garnering.
  4. Verdeel je aardbeientoetje over 2 schaaltjes.
  5. Laat het toetje nog een uurtje opstijven in de koelkast.

Tip! Je kunt dit toetje natuurlijk ook als ontbijtje eten. Een ideale foodprep. Je maakt het dan de avond van te voren klaar en zet het afgedekt een nachtje in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

7 Reacties

  1. henk

    super geweldig!

    Antwoord
  2. Rowan

    Dit ziet er echt goed uit! Nooit verwacht dat dit lekkere toetje gemaakt was van avocado!

    Antwoord
  3. Petra

    Net voor de 2e keer gemaakt, echt zalig. Bedankt voor het recept!
    Ook de kokosslagroom is goed gelukt, zelfs iets te goed, werd bijna boterachtig. Dus volgende keer zet ik het niet in de koelkast, kijken of het dan ook lukt.
    1e keer meer AroyD gedaan, maar dat werkte minder goed dan nu met Terassana.

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hoi Petra,
      Wat goed om te horen! En fijne tip: dus voor kokosslagroom werkt Terassana beter?
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  4. Kim

    Hai Mirjam! Klinkt lekker! Maar wordt ‘ie niet bruin na een nachtje koelkast? Groetjes!

    Antwoord
  5. Vrielynck kristel

    Maak je dit recept met de kokosslagroom of met de kokosmelk? Ziet er super lekker uit, maar 2 thl vanillepoeder lijkt me anders wat veel, en voor de slagroom en voor de mousse…?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Kristel,
      Je gebruikt de harde room van de kokosmelk. Hier hoef je het recept voor kokosroom niet apart voor te maken hoor. Dit staat erbij ter info.
      Liefs Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This