Healthy & Happy Bowl met wakame


Healthy & Happy Bowl met wakame

Deze Healthy & Happy Bowl met wakame vind je het nieuwste boek van vegan-kookboekenauteur Lisette Kreischer. Groente uit zee staat boordevol informatie over dit nieuwe goud uit de zee. Zeewier is voedzaam, milieuvriendelijk en lekker! Dat laten de recepten in dit unieke boek zien. Wat denk je van deze? Een recept voor een Buddha Bowl (de bovenkant lijkt op de ronde buik van Buddha, vandaar de naam): een rijk gevulde kom met allerlei geroosterde of rauwe gekruide groentes, bonen, noten en zaden. Afgemaakt met sla, sprouts, avocado en een heerlijke dressing. Maar eigenlijk kun je in deze bowl alles doen wat jij lekker vindt, zo maak je jouw eigen Healthy & Happy Bowl!

the healthy & happy bowl met wakame

In deze healthy & happy bowl zit wakame. Wakame kun je kopen bij de grotere supermarkten. Wakame is een bruinwier dat oorspronkelijk groeit in de Aziatische wateren. De smaak van wakame is zacht en zoet en met een fijne structuur. Erg lekker in salades, groentegerechten of wokgerechten.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

3 zoete aardappels, gewassen en in blokjes gesneden
3 grote wortels, gewassen en in blokjes gesneden
150 gr spruiten, geschild, gewassen en gehalveerd
1 blik biologische kikkererwten, afgespoeld, uitgelekt en drooggedept
olijfolie
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
1 flinke tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl tijm

voor de wakame

2 tl mirin*
2 el sesamolie
5 tl shoyu
80 gr verse wakame, gewassen, drooggedept, gehakt
2 tl sesamzaad

*Japanse zoete rijstwijn

extra

150 quinoa of boekweit
75 gr rucola, gewassen en goed drooggedept
2 kleine avocado’s, geschild, in reepjes
1 citroen

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de zoete aardappels met de wortels, spruiten en kikkererwten. Roer hier voldoende olijfolie doorheen om alle groenten lichtjes te bedekken.
  3. Breng op smaak met zeezout, zwarte peper en de rest van de kruiden.
  4. Verdeel dit mengsel over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten, tot alles goudbruin en knapperig is.
  5. Meng ondertussen de mirin met de sesamolie en shoyu. Roer goed door en voeg vervolgens de wakame toe. Meng dit goed en besprenkel met het sesamzaad.
  6. Laat staan, zodat de smaken goed op elkaar in kunnen werken. Roer voor het serveren nog even door.
  7. Bereid in de tussentijd de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat dit, zodra het klaar is, rusten met het deksel op de pan.
  8. Haal de groenten en kikkererwten uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  9. Verdeel over 4 borden een handje rucola, de geroosterde groenten en kikkererwten, de quinoa en reepjes avocado.
  10. Vervolgens verdeel je de wakame over de borden.
  11. Besprenkel ieder bord met citroensap en maak af met kruiden naar wens.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *