Het recept voor cashewnotenpasta


Het recept voor cashewnotenpasta

De zomer komt er weer aan, de vakanties weer in zicht. Eindelijk! Met mijn gezinnetje pak ik onze vouwwagen in, en vertrekken we voor drie weken naar Zuid Frankrijk. Volop genieten van de zon, toeristische uitstapjes en het zwemmen in het zwembad en de rivier. Natuurlijk is een vakantie ook hét moment van lekker eten. Maar vaak is dat niet zo gezond als we eigenlijk zouden willen.

De Franse taal beheers ik aardig, maar niet zo goed, dat ik om suikervrije, lactosevrije of glutenvrije ontbijtjes weet te vragen. En eerlijk gezegd gok ik ook dat ze op de camping stijl achterover slaan van verbazing als ik om een dergelijk ontbijtje vraag. Maar hé, het voordeel van een vouwwagen is dat je er in mee kan nemen wat je zelf wil!

De komende weken laat ik jullie zien wat er in onze vouwwagen meegaat naar het zuiden van Frankrijk. Met recepten uiteraard. Bij deze de eerste: het recept voor cashewnotenpasta!

Het recept voor cashewnotenpasta

Vooral mijn dochter is gek op cashewnotenpasta, lekker bij een appel!

Wat heb je nodig?

200 gram cashewnoten
kokosolie (mét kokossmaak)

Zo ga je te werk

  1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Blijf ze continu husselen, zodat ze niet aanbranden.
  2. Na ongeveer 5 minuten doe je de cashewnoten in de keukenmachine of blender. Die doet vanaf nu al het werk voor je!
  3. Laat de machine draaien totdat er een smeuïge massa ontstaat. Dit duurt een tijdje, de noten worden eerst tot meel gemalen, dan ontstaat er een klei-achtige massa, en daarna wordt het pas meer een pasta.
  4. Voeg twee ruime theelepels gesmolten kokosolie aan de notenmassa toe. Laat de keukenmachine weer draaien.
  5. De olie uit de cashewnoten zal bij langer draaien steeds meer loskomen. Houd dit goed in de gaten.
  6. Wanneer de massa nog te droog is, voeg je nog iets meer kokosolie toe. Ook wanneer je de pasta iets zoeter wil hebben, voeg je langzaam nog wat kleine beetjes olie toe.
  7. De notenpasta is klaar wanneer er een zacht, romig mengsel ontstaan is, wat bijna van je lepeltje afloopt.
  8. De cashewpasta is nog wat warm door het malen, als hij afkoelt, zal hij ook weer wat dikker worden.
  9. Naar smaak kun je natuurlijk van alles toevoegen; cacaonibs, kaneel, koekkruiden, laat je fantasie de vrije loop!

Je kunt de cashewpasta ook gebruiken om er deze heerlijke bosbessentaartjes van te maken!

Enjoy!

Liefs Nicky
Volgen jullie mij al op Instagram?


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *