Homemade Hummus

homemade hummus

Mirjam Blanken

26 augustus 2013


Homemade Hummus | Ode aan de kikkererwt

Hier het bewijs dat alledaagse, betaalbare producten bijzonder gezond kunnen zijn. Meet the kikkererwt!  En echt, ik had ze tot twee maanden geleden nog nooit gegeten. Beetje stoffig imago vrees ik. Bovendien, als ik zo’n pot zag staan wist ik echt niet hoe ik dat moest bereiden.

Inmiddels is de eerste homemade hummus een feit en verwerk ik ze inmiddels ook door andere gerechten. Kikkererwten zijn een bron van vezels, proteïnen, vitamine E, zink, ijzer, en zelfs een van de meest eiwitrijke peulvruchten. 

Homemade Hummus

Hummus met kerrie en kurkuma

Wat heb je nodig?

1 pot biologische kikkererwten (je kunt ook de gedroogde variant kopen, laat ze dan een nachtje wellen en kook ze de volgende dag)
het sap van een kleine citroen
snufje kerriepoeder
theelepeltje kurkuma
theelepeltje komijnpoeder
eetlepel tahin (sesampasta)
snufje Himalaya zout
witte peper
teentje knoflook
flink wat olijfolie

Hoe maak je het?

Alle ingrediënten goed mengen in de keukenmachine totdat het een gladde substantie wordt. Hier is flink wat olie voor nodig.

Qua smaak kun je het natuurlijk zelf aanpassen. Rood pepertje erdoor, meer kurkama, minder knoflook… Mogelijkheden genoeg! Erg lekker op een rijstwafel met wat avocado of als een dip.

Enjoy!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Recept: Salade gegrilde groenten en kipfilet – Miss Candida - […] met een groosterde zuurdesemboterham en zelfgemaakte humus. Mijn favorieteerste humus is van EatPureLove, maar dan met wat extra kerrie en…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This