Inca berry bliss balls


Inca berry bliss balls

De ontdekking van deze week! Inca berries, ook wel golden berries genoemd. Een frisse smaak, die ‘believe it or not’, zoet begint en zuur eindigt. Qua smaak gelijk aan cranberries. Alleen zijn deze inca berries rijker aan voedingsstoffen. Boordevol vitamine A, C, B1, B2, B6 en B12. Daarnaast een bron van antioxidanten en ze bevatten ook nog eens veel vezels. Ik maakte deze inca berry bliss balls!

Incaberry snack

Zit er wel een nadeel aan deze besjes? Ja dus, de prijs…Ze zijn namelijk nogal duur. Ik heb ze daarom verwerkt in een snack. De zogenaamde Inca Truffels!

Wat heb je nodig?

100 gram inca berries
125 gram amandelen
125 gram ontpitte dadels
125 gram cashewnoten
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
3 eetlepels amandelmelk

Zo ga je te werk

  1. Bovenstaande ingrediënten doe je samen in de keukenmachine. Standje hakken.
  2. Vervolgens rol je er balletjes van, die rol je door de kokosrasp tot ze goed bedekt zijn.
  3. Ik bewaar deze lading in de koelkast, zodat ik ze mee kan nemen als snack onderweg.
  4. In de vriezer bewaren kan natuurlijk ook. Laat de bliss balls dan goed ontdooien, want op kamertemperatuur hebben ze de lekkerste smaak en bite.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *