Kerst granola met noten en cranberry’s


Kerst granola met noten en cranberry’s

Alleen de geur van deze granola geeft je al een kerstgevoel. Naast heel erg lekker is het ook leuk om deze kerst granola met noten en cranberry’s cadeau te geven! Met dit recept maak je een behoorlijke hoeveelheid en sharing is caring toch? In dit recept gebruik ik gedroogde cranberry’s zonder geraffineerde suiker. Deze cranberry’s zijn namelijk gezoet met appeldiksap. Cranberry’s staan trouwens bekend om hun antibacteriële werking. Om deze reden wordt cranberry in de natuurgeneeskunde onder andere ingezet om de blaas te ondersteunen.

Kerst granola met noten en cranberry's

Met de hoeveelheden in dit recept maak je een pot vol. Wil je liever iets minder maken? Easy peasy, dan doe je de hoeveelheden gewoon door de helft.

Wat heb je nodig?

voor een pot vol kerst granola

100 gr (glutenvrije) havervlokken
50 gr (glutenvrije) havermout
75 gr boekweitkorrels
50 gr gedroogde cranberry’s
2 el rasp van een biologische sinaasappel
50 gr grof gehakte hazelnoten
50 gr grof gehakte amandelen
50 ml kokosolie
1 tl vanille-extract
50 ml honing of ahornsiroop
snuf kaneel
snuf zout

Het recept voor homemade vanille-extract vind je hier.

bakplaat
bakpapier
oven

Kerst granola met noten en cranberry's

Glutenvrije havermout vind je tegenwoordig in de meeste supermarkten in het glutenvrije schap. Haver is van nature glutenvrij, maar door kruisbesmetting kan ‘gewone’ havermout sporen van gluten bevatten.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng de havermout en boekweitkorrels in een kom.
  3. Hak de amandelen en hazelnoten fijn en voeg deze ook toe.
  4. Snijd de cranberry’s eventueel in kleinere stukjes en voeg deze samen met de sinaasappelrasp toe.
  5. Smelt de kokosolie au bain marie.
  6. Voeg aan de gesmolten kokosolie de honing, het vanille-extract, een snuf kaneel en een snuf zout toe.
  7. Roer dit vloeibare mengsel door de droge ingrediënten.
  8. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover.
  9. Druk dit goed aan met een spatel. Op deze manier krijg je de ‘chunky’ stukken in je granola.
  10. Bak de granola in een half uurtje goudbruin.
  11. Go by smell! Dus zodra de keuken heerlijk geurt even gaan kijken.
  12. Laat de granola helemaal afkoelen voor je hem in een goed afgesloten pot bewaart.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze kerst granola met noten en cranberry’s te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *