Koffie bananenbrood met chocolade


Koffie bananenbrood met chocolade

Bananenbrood is een van mijn favoriete zoete baksels. En ook nog eens een heerlijk en voedzaam ontbijtje. Een plakje koffie bananenbrood met chocolade bij het ontbijt. Need I say more? Dit bananenbrood is overigens glutenvrij. Is glutenvrij voor jou geen issue? Dan kun je het amandelmeel ook vervangen door speltmeel.

In dit recept maak ik geen gebruik van toegevoegde suikers zoals kokosbloesemsuiker, honing of ahornsiroop. Door rijpe bananen en dadels te gebruiken is dit helemaal niet nodig. Wel zo fijn!

Eat less sugar, you’re sweet enough already!

Koffie bananenbrood met chocolade

Ook handig: bananenbrood kun je prima invriezen. Snijd het bananenbrood in plakjes en vries de plakjes afzonderlijk in. De ideale foodprep dus!

Wat heb je nodig?

1 kopje espresso
4 rijpe bananen (houd 1 banaan apart om je bananenbrood ‘op te leuken’)
100 gr pure chocolade in stukjes (houd ongeveer 1/3 van de reep apart voor de topping)
100 gr (glutenvrij) havermeel*
100 gr amandelmeel
50 gr dadels
2 eieren
1 tl bakpoeder
snuf zout

cakevorm bekleed met bakpapier

*Havermeel maak je eenvoudig zelf van havermout. Hoe? Gewoon in je keukenmachine of blender! Dit geldt uiteraard ook voor amandelmeel. Amandelmeel is vrij prijzig (understatement) en door losse amandelen te gebruiken is dit glutenvrije bananenbrood een stuk voordeliger.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de dadels samen met de bananen in je keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Klop de eieren samen met het zout tot een luchtig mengsel.
  4. Mix het bananenmengsel met het eimengsel.
  5. Voeg hieraan de koffie en amandelmeel en havermeel toe. Meng nog even goed.
  6. Voeg nu de stukjes chocolade en bakpoeder toe. Roer je bananenbroodmengsel nog even door.
  7. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin.
  8. Snijd een banaan in plakjes (of overdwars) en verdeel de plakjes over de bovenkant van je bananenbrood.
  9. Bak het bananenbrood in zo’n 40-45 minuten af. Het bananenbrood is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt.
  10. Laat het bananenbrood goed afkoelen.
  11. Smelt de overgebleven chocolade en giet dit over je bananenbrood.

Tip: Wordt het bananenbrood tijdens het bakken te donker aan de bovenkant? Dek het brood dan af met een stuk bakpapier.

Enjoy!

Ga jij dit koffie bananenbrood met chocolade maken? Laat het ons weten wat je ervan vond of show je creaties op social media met hashtag #eatpurelove. Vinden we leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *