Kokosmakronen maak je gewoon lekker zelf!


Kokosmakronen maak je gewoon lekker zelf!

Ik ben dol op kokos! Kokosmakronen zijn dan ook echt mijn guilty pleasure. De glutenvrije varianten in de supermarkt zijn naast heel duur ook mierzoet. De oplossing? Zelf de keuken induiken. In dit recept gebruik ik maar 1 eetlepel honing. Minder zoet, maar wat mij betreft nog lekkerder!

Het recept voor kokosmakronen is net als het recept voor mijn geliefde eierkoeken gemakkelijk gezonder te maken. Weg met de kristalsuiker and that’s it!

Kokosmakronen

Wat heb je nodig?

125 gram geraspte kokos
2 eieren
1 eetlepel honing
optioneel: pure chocolade

Dol op homemade baksels? Dan zijn deze glutenvrije pindakaas koekjes ook een aanrader!

Hoe maak je ze?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eieren los en voeg hieraan de honing toe.
  3. Vervolgens meng je de kokosrasp erdoor en mix je het geheel tot een stevige massa.
  4. Schep met een lepel het mengsel uit de mengkom, druk voorzichtig samen en leg het op de bakplaat.
  5. Bak de kokosmakronen in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  6. Ze zijn klaar wanneer ze naast heerlijk ruiken, goudbruin van kleur zijn.
  7. Heerlijk met een laagje gesmolten chocolade!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *