Koolhydraatarme bloemkoolbroodjes


Koolhydraatarme bloemkoolbroodjes

Dit recept voor koolhydraatarme bloemkoolbroodjes komt uit het nieuwste kookboek van Rens Kroes. De review van On the go lees je hier. Met slechts 5 ingrediënten heb je deze glutenvrije broodjes in een handomdraai gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is een bloemkool, eieren, havermeel, een snuf zout en komijnpoeder. Wat mij betreft de ideale foodprep. Deze bloemkoolbroodjes zijn namelijk zowel warm als koud erg lekker.

Het favoriete beleg van Rens Kroes op deze broodjes? Harde geitenkaas, gestoomde makreel, cherrytomaatjes, bieslook, zwarte peper en homemade mayonaise. Mijn favoriete spread komt uit haar eerste kookboek is die visdip die bedacht is door haar vriend.

Het recept voor Sid’s kruidige visdip met makreel vind je hier!

koolhydraatarme bloemkoolbroodjes

Wat heb je nodig?

voor 5-6 koolhydraatarme bloemkoolbroodjes

1 middelgrote bloemkool (450 gram bloemkoolroosjes)
2 eieren
100 gram havermeel* (havermeel maal je eenvoudig zelf van havermout of havervlokken)
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel zout

*Ga jij voor koolhydraatarm? Gebruik dan amandelmeel of kokosmeel of ga voor een combinatie van deze 2 melen. Amandelmeel kun je 1 op 1 vervangen. Kokosmeel onttrekt meer vocht en maakt je baksel dus droger. Gebruik 1/5 kokosmeel van de hoeveelheid in het oorspronkelijke recept.  Eventueel kun je een extra eitje toevoegen.

koolhydraatarme bloemkoolbroodjes

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Maak de bloemkool schoon. Snijd de roosjes eraf en maal ze in enkele seconden fijn in je keukenmachine.
  4. Kluts de eieren luchtig.
  5. Doe de geklutste eieren samen met de bloemkool en de overige ingrediënten in een mengkom.
  6. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  7. Maak 5 of 6 ballen van dit mengsel en leg ze op de bakplaat. Druk ze voorzichtig een beetje aan.
  8. Bak de broodjes in 30-35 minuten gaar en laat ze goed afkoelen.
  9. Snijd ze doormidden en beleg ze met jouw favoriete spread.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete recept van Rens Kroes? Laat het ons weten in de comments. Dat vinden we leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *