Kruidnoten fudge met chocolade


Kruidnoten fudge met chocolade

Ik doe er gewoon lekker aan mee… Zodra de eerste chocoladeletters, zakken kruidnootjes en marsepein in de supermarkt liggen koop ik het. Uiteraard roep ik net als de rest van Nederland eerst even dat het wel lijkt of al dat snoepgoed steeds eerder in de winkels ligt en dat al die marketing via onze kindertjes toch schandalig is. Om vervolgens als volwassen vrouw toch maar even in te laden. Natuurlijk kan ik dan op Eat.Pure.Love niet achterblijven met wat lekkers. Afgelopen week maakte ik deze kruidnoten fudge met chocolade. Nu is zoonlief vaak een beetje huiverig met het proeven van mijn ‘gezonde’ baksels. Maar dit keer was dit geen probleem. Hij was dan ook een beetje teleurgesteld om te horen dat dit chocolade  bommetje vol suiker gewoon in de categorie snoepgoed valt. Better luck next time!

Kruidnoten of pepernoten?

Hebben jullie dat nou ook? Ik zeg nog vaak pepernoten, terwijl ik kruidnoten bedoel. Nu ik er zo over nadenk doe ik dit eigenlijk altijd! Voor de duidelijkheid: in dit recept gaan dus kruidnootjes. Deze kleine koekjes worden gemaakt van tarwemeel met speculaaskruiden. Overigens ben ik nog op zoek naar het perfecte recept voor glutenvrije pepernoten of taai taai. Deze zachte peperkoek wordt gemaakt van roggemeel en is vaak gezoet met honing. De kruidige smaak komt van het toevoegen van anijs. Zo lekker! In zowel pepernoten als kruidnootjes gaat witte peper, dus we kunnen massaal doorgaan met het door elkaar halen van de namen. Wie weet zijn pepernoten in deze fudge ook wel lekker. Just give it a try!

Zelf kruidnoten maken? Het recept voor glutenvrije kruidnootjes vind je hier

Kruidnoten fudge met chocolade

Wat heb je nodig?

een blikje gecondenseerde (kokos)melk* van 180 ml
1 el kokosolie
300 gr pure chocolade
75 gr (glutenvrije) kruidnootjes (3 handjes)
snuf kaneel
snuf zout

*Gecondenseerde kokosmelk is zuivelvrij. De fudge blijft met kokosmelk wel wat plakkeriger. Zorg dat je de kokosmelk lang genoeg verwarmt. Het moet echt een stroperige massa worden. Wil je dit recept helemaal zuivelvrij? Let dan ook even op de ingrediënten van je chocolade en kruidnoten.

een klein bakblik
bakpapier
steelpannetje

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de gecondenseerde (kokos)melk zachtjes op laag vuur.
  2. Voeg vervolgens de chocolade, een snuf zeezout, kaneel en de kokosolie toe.
  3. Meng deze ingrediënten onder voortdurend roeren met elkaar. Pas op voor aanbranden, dus zet het vuur zo laag mogelijk. Als het mengsel een stroperige massa wordt is het klaar.
  4. Neem de pan van het vuur en meng 2 handjes kruidnoten door het mengsel.
  5. Bekleed een klein bakblik met bakpapier. Giet de chocolade fudge hierin.
  6. Strijk de bovenkant nog even glad met een spatel.
  7. Hak de overige kruidnootjes in stukjes en strooi dit als topping over de fudge.
  8. Nog wat grof zeezout erover en dan is het een kwestie van geduld. De fudge moet namelijk minimaal 3 uur in de koelkast uitharden.
  9. Snijd de fudge in hapklare stukken of stukjes en bewaar in de koelkast.

Kruidnoten fudge met chocolade

Enjoy!

Duiken jullie de keuken in om deze kruidnoten fudge met chocolade te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


1 reactie

  • Elize schreef:

    Haha, iedereen doet hetzelfde joh 🙂 Mopperen over de commercie, en ondertussen op zijn tijd er al wel van snoepen. Dit ziet er uit als een zeer smakelijke (en heftige haha) optie! Lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *