Kwarkbrood


Glutenvrij-kwarkbrood

Kwarkbrood

Kwarkbrood is zo lekker! Tijd om eens een van de vele recepten hiervoor te delen. Ik ben zelf nogal een notenfreak, maar je kunt jouw kwarkbrood maken met de ingrediënten die jij lekker vindt. Gedroogde vruchten zoals abrikozen, rozijnen, goji-bessen, cranberries. Ideaal dus…en had ik verteld dat je hem in een handomdraai maakt. Zonder keukenmachine, mixer, blender of wat dan ook. Gewoon de boel bij elkaar even kneden en hoppa de oven in.

Wat heb je nodig?

Dit recept bevat zuivel en gluten

250 gram volle Griekse yoghurt
250 gram volkoren speltmeel
1 ei
1 tl bakpoeder
1 geraspte appel
100 gram gewelde gedroogde vruchten (in deze cake heb ik gekozen voor cranberries en rozijnen)
75 gram noten (in deze cake heb ik gekozen voor licht geroosterde hele hazelnoten)
2 el zaden zoals zonnebloempitten en pompoenpitten
1 tl kaneel
1 tl koekkruiden/speculaaskruiden (heb je dit niet in huis dan kun je deze vervangen door kaneel)
1 tl vanillepoeder
Eventueel naar smaak een eetlepel natuurlijk zoetmiddel toevoegen, bijvoorbeeld honing of oerzoet.
1 el kokosolie om je bakblik in te vetten

Zo maak je het.

Vet je cakevorm in met kokosolie. Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar; de speltmeel, het bakpoeder, de noten, de zaden, de kaneel en/of koekkruiden, het vanillepoeder. Vervolgens voeg je de yoghurt, de gewelde vruchten, het ei en je zoetmiddel toe.
Als het goed is is je deeg behoorlijk plakkerig. Vieze handen horen erbij 😉 Goed gekneed? Dan doe je het deeg in je cakevorm.
Zet je kwarkbrood in de oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Let op: je verwarmt de oven niet voor.

Heerlijk als tussendoortje of als onderdeel van je ontbijt.

Enjoy!

 


1 reactie

  • Carolien schreef:

    Wat ziet het er lekker uit! Deze ga ik zeker maken! Kun je in plaats van vanillepoeder ook vanille essence gebruiken?

    Groetjes Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *