Glutenvrije lasagne met pompoen-chili pastasaus


Glutenvrije lasagne met pompoen-chili pastasaus

Lasagne met pompoen stond nog steeds op mijn lijstje om te maken, dus toen Appie afgelopen week verse en meukvrije pastasaus met pompoen lanceerde was dit natuurlijk een perfect moment om deze lasagne te maken. De verse pastasaus is enkel en alleen gemaakt van groente, specerijen, water, olie, citroen en een snufje zout. De lasagne heb ik vervolgens nog wat gepimpt met homemade bechamelsaus. Gemaakt van bloemkool! Omdat bloemkool voor meer dan 90% uit water bestaat is het prima te gebruiken als basis van sausjes. Zo kom je met dit simpele recept voor lasagne easy peasy aan jouw dagelijkse portie groenten! De verse pastasauzen zijn deze week ook nog eens in de bonus. No more excuses: deze week staat deze lasagne met pompoen ook bij jou op het menu. Laat je mij weten wat je ervan vond? Vind ik leuk!

Glutenvrije lasagne met pompoen-chili pastasaus

Wat heb je nodig?

2 potten verse pastasaus pompoen, chili
verse (glutenvrije) lasagnebladen
geroosterde pijnboompitten
tomaten, dun gesneden
mozzarella, in stukjes gesneden
100 gr geraspte harde kaas

voor de bloemkool bechamelsaus

1 middelgrote bloemkool, in roosjes
1 sjalotje, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
50 ml amandelmelk
een scheutje olijfolie
1 tl gedroogde tijm
snuf zout en peper
2 el geraspte harde kaas

middelgrote ovenschaal
keukenmachine of blender

Glutenvrije lasagne met pompoen-chili pastasaus

Zo ga je te werk!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoom of kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten gaar.
  3. Bak ondertussen het sjalotje en de knoflook samen met een scheutje olijfolie glazig.
  4. Mix de gare bloemkoolroosjes in je keukenmachine of blender samen met de overige ingrediënten tot een gladde bechamelsaus. Voeg eventueel wat olijfolie of amandelmelk toe om een gladdere saus te krijgen.
  5. Pak je ovenschaal erbij en begin met een laagje pompoen-chili pastasaus, leg een paar plakjes mozzarella op de saus en verdeel hier een paar lepels bechamelsaus over. Eindig met de lasagnebladen.
  6. Herhaal bovenstaande stappen en eindig met een laag pompoen-chili pastasaus, mozzarella en bechamelsaus. Hierop leg je tot slot dun gesneden plakjes tomaat.
  7. Bak de lasagne voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  8. Haal de lasagne na 40 minuten uit de oven. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de lasagne nog eventjes terug in de oven.
  9. Strooi voor het serveren nog wat geroosterde pijnboompitjes over je lasagne.

Buon appetito!

Duik jij de keuken in om deze lasagne met pompoen-chilisaus te proberen? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


1 reactie

  • Priscilla Rolvers schreef:

    Nee! Niet nog zo’n water-uit-mijn-mond komende recept met pompoen. Mijn man en kinderen houden niet van pompoen, dus ik moet wachten met dit recept tot dat zeldzame moment dat ik alleen eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *