Thaise viskoekjes


Thaise viskoekjes

Van deze Thaise viskoekjes word je helemaal blij! Dit lekkere recept komt uit het kookboek Love Your Lunch geschreven door de Australische Sean Wainer. Sean is ook wel bekend van zijn populaire lunchroom Small World in de Amsterdamse Jordaan.

Ook een goed idee: deze homemade zalmburgers met een heerlijke spinazie salade!

Thaise viskoekjes

Deze viskoekjes zijn een ware smaaksensatie en heerlijk als zaterdagavond snack. Maar ook voor een goed vullende lunch heerlijk op een pita broodje met avocado, wasabimayonaise en een lekkere salade erbij.

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 12 Thaise viskoekjes

40 gr verse, fijngehakte gember
2 gesnipperde knoflooktenen
1 middelgrote rode peper, inclusief zaadjes, fijngehakt
2 kaffirlimoenblaadjes (djeroek poeroet), van steeltje en middenerf ontdaan, zeer fijngehakt
1 grote stengel fijngehakte bleekselderij
1 middelgrote groene paprika, in kleine blokjes
2 gesnipperde sjalotjes
40 gr citroengras (sereh), van het verdikte uiteinde ontdaan en fijngehakt
1/4 bosje fijngehakte koriander
300 gr verse zalmfilet (de helft licht gepureerd en de andere helft in kleine stukjes)
300 gr kabbeljauw, licht gepureerd
30 gr haricots verts, in zeer dunne schijfjes
1 el Thaise vissaus
een snuf grofgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk

  1. Doe de gember de knoflook, de chilipeper, de kaffirlimoenblaadjes, de bleekselderij, de paprika, de sjalotjes en het citroengras in de mengkom van een keukenmachine.
  2. Laat de machine draaien totdat het geheel goed gemengd, maar nog geen pasta is.
  3. Doe het mengsel over in een grote kom en voeg de verse koriander, de zalm, de kabeljauw, de haricots verts, de vissaus en de peper toe.
  4. Meng alles door elkaar, maar laat een deel van de vis in stukjes.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Zet een grote pan op matig vuur en doe er genoeg olie in om de bodem met een laag van 2 centumeter te bedekken.
  7. Laat de viskoekjes met een ijsschep of iets dergelijks in de hete olie glijden en laat ze aan beide kanten goudbruin worden (ongeveer 2 minuten per kant.)
  8. Doe de viskoekjes over op een ovenrooster dat op een bakblik is geplaatst en bak ze gedurende 10 minuten.

Tip: hou je nog wat viskoekjes over? Vries ze dan in!

Enjoy!

Liefs Kim
www.thehealthissue.nl


3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *