Marsepein zonder suiker en geschikt voor vegans!

Marsepein zonder suiker

Mirjam Blanken

15 november 2016


Marsepein zonder suiker…

Wist je dat je zelf heel simpel marsepein zonder suiker en eieren kunt maken? Suikervrij tussen haakjes natuurlijk: in dit recept gebruik ik namelijk wel degelijk zoetmiddelen zoals dadels en honing. Maar als je toch lekker mee wilt snoepen van al dat Sinterklaas snoepgoed, dan is deze homemade marsepein wel een aanrader. Niet supergezond, wel lekker! Ik heb 2 simpele recepten voor marsepein zonder suiker op een rijtje gezet. De variant met dadels is geschikt voor veganisten. Stiekem is deze ook mijn favoriet!

In dit recept voor glutenvrije gevulde speculaas gebruik ik dit recept ook, maar dan als amandelspijs!

Marsepein zonder suiker

Marsepein wordt op dezelfde manier gemaakt als amandelspijs. Amandelspijs heeft echter een verhouding van 60% amandelen, 40% honing en marsepein heeft een verhouding van 40% amandelen en 60% honing.

Wat heb je nodig?

voor marsepein met honing

250 gr witte amandelen
4 el honing
1-2 el citroensap

voor vegan marsepein met dadels

250 gr witte amandelen
250 gr ontpitte en geweekte dadels
2 el citroensap

keukenmachine

Zo ga je te werk

marsepein met honing

  1. Maal de witte amandelen fijn in je keukenmachine.
  2. Voeg vervolgens de honing toe.
  3. Voeg naar smaak de citroensap toe.
  4. Draai een bal van het marsepeindeeg en leg deze in de koelkast om op te stijven.

marsepein met dadels

  1. Week de dadels minimaal een half uur in lauwwarm water.
  2. Maal de dadels samen met de amandelen fijn in je keukenmachine.
  3. Voeg naar smaak het citroensap toe.
  4. Proef het deeg even, je kunt het extra zoeten door er wat honing aan toe te voegen.
  5. Maak een bal van het deeg en leg de marsepein 1-2 dagen weg in de koelkast. Zo wordt de suikervrije marsepein wat steviger, maar vooral nog lekkerder!

Tip van de dag! Deze marsepein kun je natuurlijk verwerken in recepten, maar je kunt er ook balletjes van draaien. Heerlijk met een laagje cacaopoeder of chocolade.

Enjoy!

Ga jij dit recept voor suikervrije marsepein maken? Laat je creatie zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volg je Eat.Pure.Love al op social media?


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

8 Reacties

  1. Charlotte

    Leuk zeg, is het bij de dadel variant zo dat hij licht blijft van kleur ivm de dadels?

    Antwoord
  2. Charlotte

    Ik dacht al dat het misschien zo zou zijn dat het van invloed is op de kleur. Maar het ziet er in het rozijnenbrood heel goed uit. Ga het zeker eens proberen. Bedankt Mirjam!

    Antwoord
  3. Linda

    Beste Mirjam,
    Kun je dit ook gebruiken om taarten te versieren?
    Groet Linda

    Antwoord
  4. Petra

    Ik heb er maar een woord voor: jummie

    Antwoord
  5. Anja

    Hoi Mirjam, gebruik je er van die dikke (versuikerde) honing voor?
    Groetjes Anja

    Antwoord
  6. Jackie

    Honing is een no- go voor vegans. Dus dit kan best lekker zijn, maar is geen vegan!

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Jackie,
      Klopt! Zoals je kunt zien staan er 2 varianten onder elkaar. Hierbij het recept voor vegan marsepein:
      voor vegan marsepein met dadels!

      250 gr witte amandelen
      250 gr ontpitte en geweekte dadels
      2 el citroensap

      Liefs Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This