Zo maak je de lekkerste matcha latte

Matcha latte

Mirjam Blanken

17 februari 2016


Wat is matcha latte?

Matcha thee is een Japanse groene thee vermalen tot matcha poeder. Dit groene thee poeder wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. De productie van matcha is erg bijzonder. Een matcha theeplantage wordt 4 weken voor de oogst afgedekt met donkere matten of zeildoeken. Hierdoor missen de theeplanten direct zonlicht en ter compensatie produceert de plant meer bladgroen (chlorofyl). En we weten allemaal: groen eten en groene thee is gezond! Chlorofyl staat namelijk bekend om zijn zuiverende werking, zo reinigt het onder andere de darmen en de lever en versterkt het bovendien de smaak van de matcha. Hierbij het recept voor een heerlijke matcha kokos latte!

 

De 10 lekkerste gezonde drankjes!

Een relaxte energieboost!

Dit recept voor matcha latte bevat weliswaar cafeïne, maar ook L-theanine.  Dit aminozuur staat bekend om zijn kalmerende effect. Door het filteren van direct zonlicht wordt ook de productie van aminozuren verhoogd, waaronder dus het aminozuur L-theanine. De combinatie van cafeïne en L-theanine zorgt voor een betere concentratie, een natuurlijke energieboost en tegelijkertijd een ontspannen gevoel. Over balans gesproken!

Matcha latte

Wat heb je nodig?

voor 2 kopjes matcha latte

2 tl biologische matcha poeder*
250 ml kokosmelk
250 ml water
een snufje zeezout
een snufje vanillepoeder
optioneel: 1 tl honing

*Matcha poeder is donker groen en heeft een vrij bittere smaak. Door het toevoegen van (plantaardige) melk en een natuurlijk zoetmiddel zoals honing krijg je een specifieke zachte, zoete smaak.

blender/melkopschuimer/garde

matcha latte

Zo maak je matcha latte

  1. Kook het water en laat het afkoelen tot een temperatuur tussen de 60 en 70 graden.
  2. Verwarm ondertussen vast de kokosmelk.
  3. Meng het matcha poeder met het afgekoelde water en klop dit even goed op. Niet langer dan 30 seconden, want dan krijgt je een bittere smaak. Overigens zijn er ook speciale bamboe matcha kloppers te koop.
  4. Klop de kokosmelk goed op zodat het lekker foamy wordt. In de blender werkt dit overigens prima. Maar je kunt natuurlijk ook een melkopschuimer of garde gebruiken.
  5. Vul 2 bekers voor 2/3 met kokosmelk.
  6. Doe vervolgens het matchamengsel en de 1/2 eetlepel honing erbij.
  7. Vul de bekers op met de rest van het melkschuim.

Wil je aan de slag met deze matcha latte? Matcha poeder is verkrijgbaar in de meeste natuurvoedingswinkels en natuurlijk op het wereld wijde web. Ik kies het liefst voor biologische groene thee poeder. De prijzen verschillen nogal, dus even vergelijken kan geen kwaad.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This