Mexicaanse burrito bowl


Mexicaanse burrito bowl

Wie van ons zin had in een receptenruil? Daar hoef ik nooit lang over na te denken. Natuurlijk! Ik heb zoveel leuke, lieve en inspirerende collega’s foodbloggers. Het idee is simpel: Met een select clubje bloggers maken we lekker recept van elkaar. Deze delen we vervolgens op onze website. Deze maand vind je dus het recept van de Mexicaanse burrito bowl van Lisette van Kiwi&Zo op Eat.Pure.Love.

Na het succes van de vegetarische sushi bowl kon ik natuurlijk niet om dit recept van Lisette heen: een Mexicaanse burrito bowl it is! Het principe is simpel. In dit recept vervang je de wrap of taco door (bloemkool) rijst, ijsbergsla of quinoa. De vulling die normaal gesproken in de wrap of taco gaat is hier ook je vulling voor de Mexicaanse burrito bowl. In plaats van homemade guacamole en salsasaus gebruik je gewoon de ingrediënten die je hiervoor normaal gesproken gebruikt. Makkelijker kunnen we het niet maken, sneller wel!

Mexicaanse burrito bowl

About Kiwi & Zo

Op Kiwi & Zo vind je recepten die naast gezond en snel vooral goedkoop zijn. Fijn voor je portemonnee en jouw gezondheid dus! Lisette weet hoe het is om gezond te willen eten met een klein budget. En deze ervaring deelt zij op Kiwi & Zo. Overigens vind je hier niet alleen recepten, maar ook inspirerende artikelen over gezond eten. Zoals bijvoorbeeld biologisch eten op een budget.

Wat heb je nodig?receptenruil-grijs

voor 2 Mexicaanse burrito bowls

75 gr rijst per persoon
2 biologische kipfilets*
bakje cherrytomaatjes
4 el mais
150 gr zwarte bonen
1/2 rode ui
1 limoen
1 avocado
een handjevol verse koriander

voor de marinade

2 el olijfolie
1 tl limoensap
1/2 tl gemalen komijnzaad
snufje chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1/4 tl cayennepoeder
1 tl oregano

*Ik gebruik in dit recept tofu met een Mexicaans tintje.

Het originele recept van Kiwi&Zo vind je hier

Mexicaanse burrito bowl

Zo ga je te werk

  1. Doe de kipfilets in een kom met de olie, limoensap, chilipoeder, komijnzaad, paprikapoeder en cayennepeper. Meng zodat de kip egaal bedekt is met de kruidenpasta. Laat dit afgedekt marineren zolang als je tijd hebt. Gebruik je tofu? Dan kun je deze stap overslaan.
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de kip in een koekenpan of op een grill gaar. (of bak de tofu in 4 minuutjes)
  4. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Doe daar het sap van een halve limoen, fijngesneden rode ui en peper en zout bij. Meng door elkaar.
  5. Snijd de avocado in kleine blokjes.
  6. Verwarm de zwarte bonen samen met de mais in een pannetje.
  7. Zodra de rijst klaar is, verdeel het in een schaal. Snijd de kip in blokjes of reepjes en leg op de rijst. Leg de tomatensalsa, avocadoblokjes, zwarte bonen en mais ook op de rijst. Snijd de andere helft van de limoen doormidden en leg in het midden. Lekker fris voor over de kip!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’

Benieuwd naar de andere bloggers? Neem dan eens een kijkje op hun websites!

Pure Food Coaching 
Peachy Paleo
Mesa Verde
Kiwi&zo
FoodQuotes
De Voedzame keuken
Young voedingsadvies 
Brndstf.nl
Dayenne’s Foodblog


1 reactie

  • Marjon schreef:

    Jaa, ik heb onwijs veel respect voor Lisette (en haar man). Ze kunnen heel ontzettend goed met geld omgaan + sparen etc. En ze heeft al ontzettend veel mee (moeten) gemaakt.. Ik vind zoals het lijkt op haar blog dat ze er goed mee omgaat. Kan ik nog wat van leren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *