Glutenvrije mug cake met blauwe bessen


Glutenvrije mug cake met blauwe bessen

I confess! Bij het geluid van mijn wekker spring ik in de winter niet meteen mijn bed uit. Want: koud, donker, te vroeg en ik lig zo lekker. Not a morning person dus. De oplossing? Een lekker warm verwenontbijtje! Mug cakes zijn dan ideaal. Makkelijk te maken en ook nog eens per portie. En dat is wel zo handig als je de enige bent met een voorliefde voor ontbijttaartjes. Deze keer dook ik de keuken in voor mug cake met blauwe bessen. Enjoy!

Variëren is fijn! Heb je het recept voor de chocolade mug cake al gespot? Ook een aanrader!

Glutenvrije mug cake met blauwe bessen

Wat heb je nodig?

Voor 1 mug cake met blauwe bessen

4 el (glutenvrije) havermout, gemalen tot meel
een klein handje blauwe bessen
1 ei
1 el plantaardige melk
een halve banaan
1/4 tl bakpoeder
1 el ahornsiroop (optioneel)
snufje kaneel
snufje zout

kokosolie om je kopje in te vetten

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet je mok in met kokosolie.
  3. Mix in je keukenmachine of blender de havermout tot meel.
  4. Klop het ei met de plantaardige melk los in een kom.
  5. Prak de halve banaan door het eimengsel.
  6. Voeg de havermout en een snufje zout toe en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat zoetmiddel, zoals ahornsiroop naar keuze toe.
  7. Voeg tot slot de bakpoeder toe, meng even goed door en giet het beslag in het ingevette kopje.
  8. Doe vervolgens het cakebeslag in de ingevette mok.
  9. Bak de havermout mug cake in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije mug cake te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *