Noedelloze Pad Thai


Noedelloze Pad Thai

Als klein meisje kwam ik voor het eerst in Thailand. Samen met mijn ouders en zusje en alleen met mijn vader voor shoots. Omdat spicy eten en ik niet altijd beste vrienden zijn at ik vaak site met witte rijst en groentes of natuurlijk de lekkere thaise noodles. In 2014 heb ik na 10 jaar weer een reis gemaakt naar Thailand; Bangkok, Chang Mai, Phuket en meer eilanden in het zuiden.

Mijn favoriet qua eten? Pad Kee Mao (Drunken Noodle) met ei, garnaal en chinese broccoli! YUM. Toen ik daarom de Noedelloze Pad Thai (vegan én veganistisch) voorbij zag komen in The Green Kitchen Travels wilde ik deze zeker proberen!

Noedelloze Pad Thai

Het Recept

Het recept is gebaseerd op het populaire Thaise recept en in de loop der jaren door David en Louise aangepast en veranderd. In plaats van de roer gebakken rijstnoedels snijden ze een daikon (rettich) in dunne repen en combineren dit met wortel, tofoe en verse kruiden. In plaats van rettich kan je ook courgette gebruiken, dit is wat ik heb gedaan. Hoewel zij zowel de kook methode als de ingrediënten hebben veranderd is de originele smaak combinatie er nog wel: het is zoet, nootachtig, licht en fris.

Noedelloze Pad Thai

Het recept is makkelijk en snel, er zit alleen wat tijd in het omtoveren van de groentes tot reepjes. Alle ingrediënten zijn rauw, hier moet je wel van houden… Ik heb de volgende dag alles in de wok gedaan om op te warmen en dit vond ik persoonlijk lekkerder!

Wat heb je nodig?

1 Daikon of courgette
4 geschilde wortels
450 gr taugé
4 lente uitjes in dunne ringen
350 gr stevige en biologische tofoe
koriander blaadjes
2 el zwarte sesamzaadjes + iets extra’s
4 plakjes limoen (om mee op te dienen)

voor de satésaus

125 g pindakaas
4 el limoensap
2 el ahornsiroop
2 el biologische sojasaus
1 snuf cayennepeper
2 tl geraspte gember
ongeveer 3 el water om het mee te verdunnen

Zo ga je te werk

  1. Gelukkig heb ik een aantal weken geleden een spiraalsnijder (julienne snijder) gekregen anders kon ik niet aan de slag! Snijd de courgette en wortels in dunne reepjes met de julienne snijder, doe ze in een kom en voeg de taugé toe.
  2. Doe de tofoe, koriander en sesamzaadjes erbij en vermeng alles. Je kunt de tofoe er rauw bij doen, ik heb ze eerst even gebakken in kokosolie en ze toen vermengd met het recept.
  3. Roer in een aparte kom alle ingrediënten van de satesaus door elkaar en voeg zo nodig wat water toe.
  4. Schenk daarna de saus over de groentes en schep alles met je handen of sla lepels door elkaar. Zorg ervoor dat alle slierten bedekt zijn met saus.

Tip! Neem een deel groentes en deel satesaus en meng deze samen in een nieuwe kom. Zo kan je alles apart bewaren om later op te eten. Je kunt ze beide een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Deel je ervaring met ons!

XA
www.movementisfreedom.nl


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *