Notenpasta maken is easy peasy!


Notenpasta maken is easy peasy!

Zelf notenpasta maken is easy peasy en stukken voordeliger! In mijn recepten gebruik ik regelmatig notenpasta. In dit recept heb ik gekozen voor amandelen en hazelnoten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen amandelen, cashewnoten of pinda’s. Notenpasta is een voedzaam en gezond beleg. Witte amandelpasta is heerlijk als topping over je blueberry muffin in de ochtend. Of gebruik wat amandelpasta in je homemade saus of soep! Cashewpasta gebruik ik zelf vaak als basis voor raw cheesecakes. En zelfgemaakte pindakaas is natuurlijk ook perfect om pindakaas koekjes van te maken! Psst…wist je dat pinda’s helemaal geen noten zijn, maar peulvruchten?

Meer in de mood voor chocolade? Dan is deze DIY Nutella misschien meer iets voor jou!

 

notenpasta

Wat heb je nodig?

250 gr amandelen
250 gr hazelnoten
snuf zout
1 el kokosvet

een blender/keukenmachine

Een goede blender of keukenmachine met voldoende capaciteit doet in dit geval het halve werk. Met een krachtige machine heb je binnen 10 minuten je eigen homemade notenpasta gemaakt. Gebruik bovendien een blender of keukenmachine die hittebestendig is. Het lijkt kort, maar bij mijn vorige keukenmachine kwam er na 2 minuten op volle toeren draaien al een vreemd luchtje vanaf. Bovendien word je machine met een motor op volle toeren ook snel te warm. Heb je een iets mindere keukenmachine? Dan kun je deze notenpasta prima maken, maar moet je simpelweg iets meer geduld hebben.

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rooster de hazelnoten en amandelen in 10-12 minuten goudbruin. Laat ze goed afkoelen.
  • Wanneer je noten met een vliesje gebruikt kun je ze na het roosteren makkelijk eraf halen. Doe de noten in een schone theedoek, vouw dicht en wrijf de vliesjes eraf.
  • Je kunt de notenpasta zowel in de blender als in de keukenmachine maken. Voorwaarde is wel dat je genoeg noten gebruikt, zodat niet alles aan de zijkant van je machine blijft kleven. Wanneer dit toch gebeurt, kun je het gemakkelijk tussendoor van de zijkant afschrapen.
  • Doe de afgekoelde noten in je blender of keukenmachine. Geduld is een schone zaak in dit geval.
  • De structuur gaat tijdens het malen van gehakte noten naar fijn meel. Vervolgens kun je zien dat de olie uit de noten langzaam vrij komt.
  • Wanneer je mengsel te veel gaat plakken aan de zijkant van je machine kun je eventueel wat kokosolie toevoegen.
  • Blijf goed mixen tot het een vloeibare en romige substantie wordt.
  • Voeg wat zout naar smaak toe.

Inspiratie!

Staat jouw pot verse gezonde notenpasta in de koelkast? Dan kun je aan de slag met deze recepten! De pindakaas in onderstaande recepten kun je 1 op 1 vervangen door notenpasta.

Peanut butter cookies

Omelet wrap met pindakaas en sesamzaadjes

Peanut butter cheesecake

Peanut butter smoothie

Peanut butter fudge

Enjoy!

Wat is jouw favoriete notenpasta? Ga je voor cashewpasta, amandelpasta of gemengde notenpasta?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *