Glutenvrije en zuivelvrije notenkoekjes


Glutenvrije en zuivelvrije notenkoekjes

Lekkere zoetigheden zonder witte suiker. Die smaken niet alleen beter, maar zijn ook gezonder. Gezonder voor je lijf én voor je humeur.Met slechts 4 ingrediënten maak je deze heerlijke glutenvrije en zuivelvrije notenkoekjes. Het recept voor deze OERzoete notenkoekjes is van gastblogger Tamara Butters. Heb je haar blog gelezen over suiker?

Glutenvrije en zuivelvrije notenkoekjes

 

Wat heb je nodig?

100 gram ongebrande en ongezouten noten*
1 eitje
60 g volkoren rijstmeel
25 g ahornsiroop
20 g kokosolie

*Ik gebruikte een mix van walnoot, paranoot, hazelnoot en witte & bruine amandelen, maar je kunt natuurlijk voor elke samenstelling kiezen die jij lekker vindt!

Hoe ga je te werk?

  1. Maal de noten fijn in een keukenmachine of hak ze met een mes in zeer kleine stukjes.
  2. Voeg het rijstmeel toe en roer door elkaar.
  3. Doe het meelmengsel over in een andere kom.
  4. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de ahornsiroop en een geklutst eitje toe aan het meelmengsel.
  5. Roer dit met een lepel door elkaar totdat het begint te klonteren en vorm het dan tot een deegbal.
  6. Is het deeg te droog, voeg dan 2 theelepels water (of ahornsiroop wanneer je de koekjes iets zoeter wilt) toe.
  7. Rol de deegbal voorzichtig tot een worst en wikkel in huishoudfolie.
  8. Leg minstens 30 minuten in de koelkast
  9. Verwarm de oven voor op 175 °C
  10. Snijd nu de worst in plakjes en leg deze op de bakplaat
  11. Bak de koekjes circa 15 minuten tot ze heel licht beginnen te kleuren.
  12. Haal het bakblik uit de oven en laat de koekjes hierop helemaal afkoelen. Lastig natuurlijk, maar dan komt de smaak echt het best tot zijn recht!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze notenkoekjes te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Tamara

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


7 reacties

  • Els schreef:

    Kan de volkorenrijstebloem vervangen worden door gewoon volkoren meel?

  • Sylvie schreef:

    Helaas is er geen deegbal van te maken. Zelfseen professioneel keukenapparaat slaagt er niet in. Wat een teleurstelling! Ik vrees dat de aangegeven verhoudingen weer niet kloppen of onvolledig zijn.
    Ik hoop op een reactie.
    Groet
    Sylvie

    • Mirjam Blanken schreef:

      Hi Sylvie,

      Ik heb je vraag voorgelegd aan Tamara. Zij heeft de beschrijving van de werkwijze aangepast. Het deeg wordt namelijk in een andere kom gedaan en dit stond niet in de werkwijze. Het is een ‘kwetsbaar’ deeg, waarbij de toevoeging van een beetje nat (water of kokosolie) kan helpen. Ook de noten zo fijn mogelijk malen is aan te raden.

  • OERzoet schreef:

    Hoi Els,

    Ja dat kan wel, maar…. het deeg wordt er droger door. Dus voeg extra water toe, zeg 1 of 2 theelepeltjes. De smaak zal sowieso iets minder zoet worden, omdat rijstmeel tevens een zoete ‘toon’ geeft aan het koekje. En dat kun je weer ondervangen door iets meer ahornsiroop toe te voegen. Succes!

  • Annelien Vermeersch schreef:

    Ik had net’t zelfde probleem, bij mij was er ook gn deegbal te maken, het viel gewoon uiteen.
    Ik heb er dus’n eitje bijgedaan, als bindmiddel. Het deeg ligt nu te rusten id frigo. Daarna id oven en dan proeven! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *