Pastinaaksoep met knoflook en tijm


Pastinaaksoep met knoflook en tijm

Koken met groenten uit het seizoen is gezond! Niet alleen voor jezelf maar ook voor het milieu, de omgeving en de natuur. De groenten hoeven niet van de andere kant van de wereld te komen voordat ze op je bord liggen.  Daarnaast hebben ze meer smaak, een betere voedingswaarden en zijn ze goedkoper. Pastinaak is een van mijn favorieten. Naast dat de pastinaak gezond is, is het ook veelzijdig! Denk aan gezonde frietjes van pastinaak. Of wat denk je van een lekker gezond soepje! Zoals dit recept voor pastinaaksoep met knoflook en tijm.

Kiezen voor groenten uit het herfstseizoen is slim!

Pastinaaksoep met knoflook en tijm

Pastinaak rocks!

Gelukkig is de pastinaak geen vergeten groente meer. De pastinaak is niet alleen heerlijk maar ook super healthy. Zo bevat deze groente onder andere veel foliumzuur (vitamine B11). Dit beschermt tegen dementie, hartziekten en osteoporose. Daarnaast is het een belangrijke vitamine voor een gezonde groei tijdens de zwangerschap en verlaagt de kans op de geboorte van een kind met een open ruggetje.
De pastinaak bevat ook veel vezels, wat bijdraagt aan een goede stoelgang en pieken en dalen voorkomt in de bloedsuikerspiegel. Het bevat ook genoeg kalium wat bijdraagt aan een gezonde bloeddruk.
Daarnaast stimuleert deze groente de nieren, zodat het de afvalstoffen sneller afvoert. Heerlijk gezond eten met pastinaak dus!

Wat heb je nodig?

1 l water
350 geschilde pastinaak
2 flinke tenen knoflook
1 flinke rode ui
1 tl Keltisch zeezout
scheut tamari
zwarte peper
paar takjes tijm
2 tl ghee

Zo ga je te werk

  1. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm een pan met 1 theelepel ghee en bak hier de knoflook en ui in.
  3. Doe het water in de pan en breng dit aan de kook.
  4. Ondertussen schil je de buitenste laag van de pastinaak met een dunschiller. Verwijder het kontje en snijd de pastinaak in stukken van ongeveer 3 cm.
  5. Wanneer het water kookt voeg je de pastinaak toe. Laat dit koken tot de pastinaak gaar is en zacht genoeg is om te pureren (circa 15 minuten).
  6. Voeg de tamari, het zeezout en peper toe.
  7. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  8. Rits de blaadjes van de tijm en roer dit door de soep.
  9. Roer een 1 tl ghee toe voor de smaak.
  10. Dien de soep op in soepkommen en garneer nog met wat takjes tijm.

Enjoy!

Liefs Ilse
www.slimpure.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *