Pittige vegan pastinaaksoep met pindakaas


Pittige vegan pastinaaksoep met pindakaas

Pindakaaskoekjes, cheesecake met pindakaas, vegan pindakaas fudge, een romige peanut butter smoothie en een van mijn favorieten: pindakaas popcorn! Jup, ik ben een ware peanut butter lover! Recepten met pindakaas, daar mag je mij ‘s nachts voor wakker maken hoor. Deze pittige en vegan pastinaaksoep vind je in het kookboek The Nut Butter van Pip & Nut. Want dat noten gezond zijn, dat wist oprichtster en enthousiast marathonloopster Pip Murray maar al te goed. Maar een meukvrije notenpasta vinden, dat bleek op zijn zachtst gezegd nogal een zoektocht. De oplossing? Zelf maken!

And so the story begins…

Pip maakt een pasta van geroosterde Argentijnse noten en een beetje zeezout, that’s all. Pip & Nut pasta bevat dan ook geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suiker of palmolie. Pip verkoopt haar pindakaas eerst op de hippe Maltby Street Food Market en twee jaar later ligt ze al in 400 winkels in heel Groot-Brittannië. Inmiddels is Pip & Nut ook verkrijgbaar in Nederland bij onder andere Jumbo, Plus en Deen Supermarkten. Pip & Nut lanceert drie soorten pindakaas: smooth, crunchy en crunchy maple. Er komen ook twee amandelpasta’s naar Nederland: smooth en almond & coconut.

Inspiratie nodig? De lekkerste recepten met pindakaas vind je hier!

Pittige vegan pastinaaksoep met pindakaas

Pittige vegan pastinaaksoep met pindakaas

Fotografie: Adrian Lawrence

Wat heb je nodig?

Voor de pastinaaksoep

  • 3 geschilde pastinaken, in kleine stukjes
  • 1 rode ui, zonder schil, in vieren
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2,5 cm gember
  • 720 ml groentebouillon
  • 2 el pindakaas
  • 2 el kokosroom
  • een snufje chilipoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 30 gr korianderblaadjes

Topping

  • 1 el geschaafde kokos
  • 1 el pompoenzaad
  • geraspte schil van 1 sinaasappelschil
  • 15 gr gehakte koriander
  • zeezout en verse gemalen zwarte peper
Pittige vegan pastinaaksoep met pindakaas

Fotografie: Adrian Lawrence

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.  Verspreid de pastinaken, ui, knoflook en gember over de bakplaat en rooster ze 20 minuten.
  3. Maak ondertussen de topping van je soep door alle ingrediënten te mengen. Breng de topping op smaak met peper en zout. Zet aan de kant.
  4. Doe de bouillon, pindakaas, kokosroom, chilipoeder, komijn en koriander in de blender en meng goed door elkaar.
  5. Haal de geroosterde groente uit de oven en voeg ze bij de bouillonmix in de blender. Mix nog een paar minuten tot je een gladde soep hebt. Voeg eventueel een beetje water toe als je vindt dat de soep te dik is.
  6. Verdeel de soep over 4 soepkommen en garneer met de topping.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *