Peanut butter bliss balls


Peanut butter bliss balls

Wat koekiemonster heeft met koekjes heb ik dus met pindakaas. En aangezien ik een voorraadje bliss balls aan het maken was, kon een recept voor bliss balls met pindakaas natuurlijk niet uitblijven. Deze peanut butter bliss balls zijn heerlijk! Ben je geen fan van pindakaas? Dan kun je deze ook vervangen door gemengde notenpasta. Tegenwoordig kun je deze zelfs in de supermarkt vinden.

Wist je trouwens dat pinda’s peulvruchten zijn? Eigenlijk wordt een pinda vooral gezien en ook gegeten als noot. Maar dit klopt dus helemaal niet!

De 8 lekkerste recepten met pindakaas!

Peanut butter bliss balls

Wat heb je nodig?

voor 15 peanut butter bliss balls

150 gr dadels
25 gr gemengde noten
25 gr (glutenvrije) havermout
2 el pindakaas of homemade notenpasta
1 el kokosolie
1 el ahornsiroop
topping: gehakte ongezouten pinda’s

Zelf pindakaas of notenpasta maken is easy peasy. Het recept vind je hier.

Peanut butter bliss balls

Zo ga je te werk

  1. Week de dadels een half uurtje in lauwwarm water. Hierdoor worden ze nog smeuïger.
  2. Maal de gemengde noten en havermout in je keukenmachine tot een korrelig meel.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve de gehakte pinda’s, in je keukenmachine en mix tot je een plakkerig deeg hebt.
  4. Maak een grote bliss ball en leg deze even in de koelkast.
  5. Hak de pinda’s fijn. Hier ga je straks de pindakaas bliss balls doorheen rollen.
  6. Maak balletjes van ongeveer 15-20 gram en rol deze door de stukjes pinda.
  7. Bewaar je peanut nutter bliss balls in een afgesloten bakje in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze peanut butter bliss balls te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *