Peanut butter popcorn

Peanut butter popcorn

Mirjam Blanken

2 maart 2016


Peanut butter popcorn

Na het succes van de chocolade popcorn, kon de variant met pindakaas natuurlijk niet achterblijven! En eigenlijk vind ik deze nog lekkerder ook. Met als conclusie: een versie met chocolade én pindakaas is gelijk aan foodie heaven op een willekeurige snack attack avond. Maar hierbij dus eerst het recept om zelf peanut butter popcorn te maken.

Peanut butter popcorn

Om zelf popcorn te maken gebruik je gedroogde suikermaïs. Deze pofmaïs kun je tegenwoordig in bijna iedere supermarkt wel te vinden. Liever biologische popcorn? Kies dan voor biologische pofmaïs!

Wat heb je nodig?

voor de peanut butter popcorn

3 el kokosolie
1/2 kopje biologische pofmaïs
1 el honing
4 el pindakaas
2 el pinda’s
snuf zout*

*Laat het snufje zout even afhangen van welke pindakaas je gebruikt. In veel (ook biologische) pindakaas zit namelijk al zout. Teveel zout is niet lekker, dus check even het etiket van je pindakaaspot.

hapjespan met deksel
steelpannetje

Peanut butter popcorn

Met een half kopje pofmaïs maak je al snel 3-4 kopjes popcorn. In dit recept gebruik ik een dus een half kopje maïs. Dit staat gelijk aan 75 gram pofmaïs. Bovendien zet de maïs in volume zo’n 7-8 keer uit. Meer gebruiken in een keer zou gewoonweg niet in de pan passen.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm 1 el kokosolie in een hapjespan.
  2. Doe de pofmaïs samen met de pinda’s in de pan. Doe het deksel op de pan.
  3. De popcorn is klaar wanneer zodra er nog maar een paar seconden tussen de potjes te horen is. Wacht nu niet te lang met het vuur uitzetten, anders verbrand je popcorn.
  4. Smelt ondertussen de kokosolie, de honing en de pindakaas in een steelpannetje.
  5. Roeren tot je een egaal mengsel hebt. Giet dit mengsel over de popcorn en hussel even goed.
  6. Eventueel kun je nog een snufje zout toevoegen.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

8 Reacties

  1. Jeske

    Ik baal dat ik alleen maar magnetron popcorn in huis heb. Wat lijkt me dit lekker!

    Antwoord
  2. Saskia

    Oh, dit klinkt ontzettend lekker!! Ik ga het vanavond nog proberen, want ik heb altijd pofmais in huis.

    Antwoord
  3. Noa

    kan je ook andere olie dan kokosolie gebruiken?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Je zou roomboter kunnen proberen. Andere olie is denk ik qua smaak geen optie. Succes!

      Antwoord
  4. Noa

    Kan je ook andere olie gebruiken in plaats van kokosolie?

    Antwoord
  5. Mikkey

    Sesamolie kan ook.

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Mikkey,
      Kan zeker, maar deze kun je niet zo hoog verhitten zonder dat het vet ranzig wordt 😉
      Liefs Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This