Pepernoten bliss balls


Pepernoten bliss balls

De pepernoten vliegen momenteel om je oren! En na een bezoekje aan de pepernoten winkel in Den Bosch besloot ik mijn eigen glutenvrije variant te maken. Natuurlijk staat er al een lekker recept online voor crunchy glutenvrije pepernoten. Met dit recept voor pepernoten bliss balls heb je echter helemaal geen oven nodig! Een simpel recept met slechts 6 ingrediënten, binnen no time klaar en ook nog eens een gezonde variant. Need I say more?

De keuze is reuze!

Worteltaart bliss balls, peanut butter bliss balls, bounty bliss balls… Met slechts een paar ingrediënten maak je eenvoudig je favoriete smaak voor deze healthy tussendoortjes. Alle ingrediënten in je keukenmachine, goed mixen en balletjes draaien. Vervolgens kies je een topping (of niet) waar je jouw bliss ball doorheen rolt. Denk bijvoorbeeld aan cacaopoeder, sesamzaad, gehakte noten, kokosrasp of dip ze in gesmolten chocolade. That’s all!

Heb je het recept voor kruidnoten fudge met chocolade trouwens al gespot op de website? Een aanrader!

Pepernoten bliss balls

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 15 balletjes

15 dadels (ongeveer 100 gr)
1 el speculaaskruiden
rauwe cacaopoeder
50 gr witte amandelen
50 gr havermout
snuf zout

Zo ga je te werk

  1. Week de dadels een kwartiertje in lauwwarm water. Hierdoor worden ze nog smeuïger. Verwijder vervolgens de pit.
  2. Maal de havermout samen met de amandelen in je keukenmachine tot meel.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix nog even goed.
  4. Tijdens het mixen verandert het mengsel in een bol stevig deeg. Als dit het geval is kun je jouw keukenmachine uitzetten. Is jouw deeg te slap? Voeg dan wat havermeel of amandelmeel toe. Mijn ervaring is dat dadels nogal kunnen verschillen qua textuur namelijk.
  5. Leg het deeg een half uurtje in de koelkast.
  6. Rol balletjes van het deeg. Ik maakte balletjes van 20 gram. Wil je kleinere balletjes? Dan gebruik je gewoon minder van het pepernoten mengsel.

Je kunt deze pepernoten bliss balls in een goed afgesloten bakje of weckpot in de koelkast bewaren.

Enjoy!

Duiken jullie de keuken in om deze pepernoten bliss balls te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *