Pittige Indiase knoflookgarnalen

25x de lekkerste glutenvrije borrelhapjes

Mirjam Blanken

16 november 2015


Pittige Indiase knoflookgarnalen

Deze pittige Indiase knoflookgarnalen zijn een typisch Indiaas gerechtje en bovendien simpel en lekker om te maken. Garnalen zijn een rijke bron van onder andere selenium, eiwitten, jodium en vitamine B12. Per 100 gram garnalen zit er 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 in. Je kunt deze pittige garnalen natuurlijk ook als onderdeel van een maaltijd eten. Heerlijk met een groene salade of gekookte rijst.

In dit recept gebruik ik kurkuma, oftewel geelwortel. Wist jij dit over kurkuma?

Pittige Indiase knoflookgarnalen

Duurzame garnalen?

Helaas… Garnalen scoren qua duurzaamheid niet hoog en de zoektocht naar garnalen met een MSC certificering was best lang. Uiteindelijk vond ik deze diepvries garnalen bij IKEA en deze verse cocktail garnalen bij Albert Heijn. Beide hebben een MSC keurmerk. Overigens zit de Hollandse garnaal ‘as we speak’ in een traject om deze certificering ook te krijgen, maar dit kost best veel tijd. Ook is er nog te veel bijvangst om überhaupt kans te maken op deze certificering. Tot die tijd doen we het dus met garnalen uit de Stille Oceaan. Zijn biologische gekweekte garnalen dan de oplossing? Helaas ook niet. Voor de kweek van garnalen worden veel mangrovegebieden gekapt.

Wat heb je nodig?

voor de marinade

1/2 tl kurkuma
1/2 tl chilipoeder
2 teentjes uitgeperste knoflook
zout
1 el kokosolie

600 gram ongekookte garnalen
kokosolie om in te bakken

een limoen, in kwartjes

Pittige Indiase knoflookgarnalen

Zo maak je het

  1. Over snel en simpel gesproken! Meng alle ingrediënten voor de marinade en roer de garnalen er voorzichtig door.
  2. Bak de garnalen vervolgens om en om in de kokosolie.
  3. Besprenkel met wat verse limoensap.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete tapas gerechtje? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jhinga Kurkure: Indiaase Gebakken Knoflook Garnalen met Paksoi en Quinoa - Eet Goed Voel Je Goed - […] eerste heb ik gisteravond gemaakt, het tweede gaat mijn dochter vandaag maken, dus daar zal ik verder […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This