Poké bowl met zalm en avocado


Poké bowl met zalm en avocado

Dat je er na 2 maanden pas achterkomt dat manlief elke dinsdag wanneer hij in Rotterdam werkt wel heel dicht bij de Markthal, restaurant Spirit en Poké Bowl in Rotterdam vertoeft. Gevalletje gemiste kans, want those days are over… Gelukkig kon ik op het nippertje nog genieten van 2 heerlijke poké bowls van Poké Bowl Rotterdam. Mijn favoriet op dit moment is de poké bowl met zalm en avocado. En aangezien het dinsdag is, ik al de hele ochtend denk aan poké bowls en hoe jammer het is dat Den Bosch deze trend nog niet ontdekt heeft, ben ik zelf de keuken maar ingedoken. Toegeven: een culinair hoogstandje is dit gerecht niet, maar wie Eat.Pure.Love al even volgt, weet dat culinair gedoe niet aan mij besteed is. Easy peasy en lekker, dat is mijn ding!

Dol op bowls, maar geen fan van vis? Dan is deze vegetarische sushi bowl iets voor jou!

Wat is een poké bowl?

Een poké (pokay) bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Dit populaire gerecht bestaat uit een combinatie van rauwe, lots of veggies en rijst. In Hawaii wordt het trouwens geserveerd als een vissalade. De meest bekende variant is de de Ahi Poké bowl met gemarineerde tonijn. Leuk weetje: in Hawaii werd de poké bowl voornamelijk gegeten om de restjes vis op te maken.

Poké bowl met zalm en avocado

Wat heb je nodig?

Voor 2 poké bowls met zalm en avocado

200 gr gekookte basmatirijst (75-100 gr rijst p.p.)
250 gr verse zalmfilet (zonder huid), in kleine blokjes
1 el (glutenvrije) sojasaus
1 el sesamolie
2 lente uitjes, in dunne ringetjes
een halve komkommer, in halve plakjes
een avocado, in plakjes en blokjes
2 bospeentjes, in dunne reepjes (julienne)
een bakje wakame (zeewiersalade)
geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes

Zo ga je te werk

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes.
  3. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes.
  4. Maak een marinade van de sesamolie, de sojasaus en de lente uitjes en meng de zalm met de marinade. Zet dit even afgedekt weg in de koelkast.
  5. Snijd de komkommer in halve plakjes.
  6. Snijd de bospeentjes in julienne reepjes.
  7. Snijd de avocado in plakjes en blokjes.
  8. Vul je favoriete kommen met rijst, de gemarineerde zalm, de zeewiersalade en de groenten.
  9. Heb je marinade over? Schenk deze over je poke bowl en strooi tot slot de sesamzaadjes over de poké bowls.

Check in de supermarkt alvast of jouw avocado rijp is. Is de kleur eronder helder groen, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. 

Enjoy!

Next up: een vegetarische poké bowl met tofu! 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *