Glutenvrije chocolade pompoen brownies

Mirjam Blanken

29 september 2017


Glutenvrije chocolade pompoen brownies

Ik ga door mijn pompoen fase heen hoor! Want naast de welbekende pompoensoep zijn er nog tal van recepten te bedenken met pompoen in de hoofdrol. Wat denk je van deze chocolade pompoen brownies? Naast heel erg lekker zijn deze brownies ook nog eens glutenvrij, zuivelvrij en lactosevrij. En ben je vegan? Dan kun je de eieren in dit recept vervangen door een vegetarisch ei te maken. Dit ‘fake ei’ maak je eenvoudig door lijnzaad met water te mengen. In dit geval kun je dus 2 eetlepels gebroken lijnzaad mengen met 6 eetlepels warm water. Laat dit even staan en mix het mengsel vervolgens in je blender. Werkt prima!

Ook lekker: gezonde Starbucks pumpkin spice latte!

Glutenvrije chocolade pompoen brownies

Wat heb je nodig?

400 gr pompoen, in blokjes
50 gr amandelmeel
50 gr (glutenvrije) havermeel*
2 eieren (of lijnzaadmengsel)
5 (ongeveer 100 gr) Medjooldadels, zonder pit
scheutje ahornsiroop
50 gr cacaopoeder
1 el speculaaskruiden
1 tl vanille-extract
2 tl bakpoeder
snuf zout
handje gehakte walnoten

*Geen havermeel in huis? Een goedkopere oplossing is havermout of havervlokken zelf malen tot meel.

Bakblik of brownievorm
Bakpapier
Oven
Keukenmachine

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Schillen hoeft niet! Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare pompoenblokjes gebruiken.
  3. Stoom de blokjes pompoen in zo’n 15-20 minuten gaar.
  4. Doe de ontpitte dadels samen met de pompoen in je keukenmachine en mix tot je een glad mengsel hebt.
  5. Doe nu de overige ingrediënten (behalve de walnoten) bij de pompoenpuree in je keukenmachine en mix tot je een egaal, glad mengsel hebt.
  6. Roer de gehakte walnoten met een lepel door het mengsel.
  7. Bekleed je bakblik met bakpapier (of vet je brownievorm in met kokosolie).
  8. Giet je brownie mengsel in het bakblik en strijk nog even glad met een spatel.
  9. Bak de pompoen brownies in ongeveer 20-25 minuten gaar. Check na 20 minuten even met een satéprikker of de brownie al gaar is. Als dit het geval is kun je er met de satéprikker in prikken en komt deze er schoon uit.
  10. Laat de brownie helemaal af laten koelen voordat je aanvalt.

Je kunt de pompoen brownies een paar dagen bewaren in de koelkast.

Enjoy!

Creatief met pompoen! Wat is jouw favoriete pompoen recept?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeeldingen: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

  1. Eef

    Hallo,

    Mag ik vragen hoe je dat stomen doet?

    Groetjes,
    Eef

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Eef,
      Met een stoompan! Tegenwoordig heb je deze ook elektrisch, maar een eenvoudige stoominzet kan ook hoor. Google maar eens 😉
      Liefs Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This