De lekkerste popcorn maak je zelf!

De lekkerste popcorn maak je zelf!

Mirjam Blanken

12 augustus 2017


Nu wil het geval dat ik dol ben op de popcorn van Propercorn en dan vooral die in de knalroze zakken in de smaak Sweet Coconut. Voor deze late night snack kun je mij dus ’s nachts wakker voor maken, heerlijk! Aangezien een zakje biologische pofmaïs nog geen 1,50 euro kost en je hier een flinke berg homemade popcorn van kunt maken, werd het weleens tijd om lekkere zelfgemaakte popcorn varianten op een rijtje zetten. Want pindakaas popcorn, chocolade popcorn en spicy popcorn zijn stuk voor stuk winnaars hoor. En wat denk je van groene popcorn? Enjoy!

Popcorn en Netflix is altijd een goed idee! Wat denk je van deze inspirerende docu’s?

Tips and tricks

  • Gooi niet teveel pofmaïs in de pan. Een flinke hand (ongeveer 75 gram) is meer dan voldoende aangezien de pofmaïs in volume nog zo’n 7-8 keer uit zet. Gebruik je meer, dan verandert je keuken in een ‘popcorn heaven’.
  • Bak de popcorn in goede vetten zoals kokosolie. Kokosolie kun je langdurig en hoog verhitten zonder dat het ranzig wordt. Aangezien maïs pas gaat poffen bij een temperatuur van 200 graden is deze olie zeker aan te raden.
  • Door te kiezen voor biologische pofmaïs weet je zeker dat de mais GMO vrij is.

1. Chocolade popcorn

De lekkerste popcorn maak je zelf!

Wat denk je van chocolade popcorn maken? Simpeler kan het niet: je raspt een reep pure chocolade en strooit dit over de nog warme popcorn. Even af laten koelen en aanvallen maar! Deze variant is ook lekker met wat extra grof zeezout.

Het recept vind je hier!

2. Peanut butter popcorn

De lekkerste popcorn maak je zelf!

Na het succes van de chocolade popcorn, kon de variant met pindakaas natuurlijk niet achterblijven! En eigenlijk vind ik deze nog lekkerder ook. Met als conclusie: een versie met chocolade én pindakaas is gelijk aan foodie heaven op een willekeurige snack attack avond. Maar hierbij dus eerst het recept om zelf peanut butter popcorn te maken.

Het recept vind je hier!

3. Spicy popcorn

De lekkerste popcorn maak je zelf!

Na de pindakaas popcorn en de chocolade popcorn werd het tijd voor een spicy versie! Deze gekruide variant maakte ik van een kruidenmengsel van chilipoeder, kaneel, rode paprikapoeder en komijn. Met als gevolg dat ik op vrijdagavond dus de sjaak ben. Zoonlief is fan van de chocolade variant, manlief wenst spicy popcorn en ik heb een zwak voor de peanut butter popcorn. Benieuwd hoe dit gaat ruiken in de keuken vanavond!

Het recept vind je hier!

4. Gezonde groene popcorn met chocolade

De lekkerste popcorn maak je zelf!

Van deze gezonde popcorn krijg je gegarandeerd groene vingers! En als je net als ik ‘per ongeluk’ uitschiet met het raspen van je chocoladereep, dan wordt het helemaal een kliederboel. Geeft niets! Deze popcorn met groene thee poeder is namelijk om je vingers bij af te likken. Tip van de dag: nu matcha steeds populairder wordt speelt de markt hier uiteraard ook op in. Goede matcha is biologisch, komt uit Japan en heeft een fruitige, ietwat grassige smaak. Wanneer jouw groene thee poeder een bittere smaak heeft, dan heb je te maken met een slap aftreksel. Binnenkort verklap ik jullie welk merk mijn favoriet is. So stay tuned!

Het recept vind je hier! 

Enjoy!

Welke popcorn recept is jouw favoriet?

Liefs Mirjam


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This