Pulled chicken met rijst en cashewnoten

Friday Favorites

Mirjam Blanken

24 januari 2017


Pulled chicken met rijst en cashewnoten

Op mijn verjaardag at ik bij Freddy’s in Nijmegen een heerlijke salade met pulled chicken. Draadjesvlees van kip! Dit low budget bbq gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van varkensvlees en komt uit Amerika. Inmiddels zijn de broodjes pulled pork en salades met pulled chicken ook Nederland te vinden. Tijd om zelf de keuken in te duiken! Want een recept voor een gezonde pulled chicken met rijst en cashewnoten mag nu natuurlijk niet meer ontbreken op de website. Bovendien kan manlief zijn vaste excuus (ik weet niet wat ik moet koken) niet meer gebruiken als het zijn beurt is om de keuken onveilig te maken. Tenzij de wifi eruit ligt, zijn telefoon leeg is of zijn laptop gecrasht. Tip van de dag: stuur een linkje van dit recept naar de persoon die deze pulled chicken MOET maken voor jou. Zou het werken? Let me know!

Pulled chicken met rijst en cashewnoten

Heerlijk mals en een rijke zoete smaak! Deze pulled chicken met rijst en cashewnoten wordt zo mals, omdat het langzaam en op lage temperatuur gegaard wordt. Hierna is het vlees zo zacht dat je het makkelijk met 2 vorken uit elkaar kunt trekken. Dat verklaart meteen de naam! Ik maakte dit gerecht in mijn slowcooker, maar in een stoofpan kan natuurlijk ook.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

2 zoete uiten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 el olijfolie
750 gr biologische kipdijfilet
1 tl sambal oelek
50 gr pindakaas
1 tl kokosbloesemsuiker
50 ml (glutenvrije) sojasaus
snuf peper
300 gr basmatirijst
wokgroente
cashewnoten, in stukjes gehakt

stoofpan of slowcooker

Pulled chicken met rijst en cashewnoten

Zo ga je te werk

pulled chicken uit de slowcooker

  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip in een paar minuutjes rondom bruin. Leg de kip in de slowcooker.
  2. Fruit nu de gesnipperde ui en knoflook samen met de sambal.
  3. Doe dit gefruite mengsel vervolgens ook in de slowcooker.
  4. Voeg nu ook de sojasaus, de pindakaas, een snuf peper en de kokosbloesemsuiker toe.
  5. Schep de ingrediënten nog even goed door elkaar.
  6. Laat de pulled chicken nu voor minimaal 4 uurtjes sudderen op de lage stand.
  7. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Bak de groente met een scheutje olie in de wok.
  9. Serveer de pulled chicken met de rijst, de groente en gehakte cashewnoten.

Natuurlijk kun je dit gerecht ook maken in een stoofpan. Je gaat hetzelfde te werk als bij bovenstaande bereidingswijze. Laat de kip lekker sudderen tot het uit elkaar valt. Ik heb de kip eerst even af laten koelen en heb het toen met 2 vorken nog wat meer uit elkaar getrokken.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze pulled chicken te maken? Ik vind het leuk om jullie gerechten online te zien! Tag @eatpurelove of vermeld #eatpurelove bij jouw foto. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This