Raw cheesecake bites met blauwe bessen (en lekker vegan)


Raw cheesecake bites met blauwe bessen (en lekker vegan)

Whoop whoop! Begint het al op te vallen dat raw cheesecakes mijn favoriete lekkernij zijn? Deze keer heb ik een variant met blauwe bessen gemaakt. En nu heb ik dus een voorraadje in de vriezer liggen voor minimaal twee weken lang dagelijks een taartje. En aangezien deze raw cheesecake bites met blauwe bessen het ook erg goed doen als ontbijtje is dat geen straf, dat begrijp je.

Gezond ontbijten zonder brood doe je zo!

Raw cheesecake bites met blauwe bessen

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

150 gr ontpitte Medjoul dadels
150 gr witte amandelen, gemalen tot amandelmeel
2 el gesmolten kokosolie
een snufje zout

Voor de witte vulling

250 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
100 ml gesmolten kokosolie
75 ml ahornsiroop
sap en rasp van een biologische citroen
1 tl vanillepoeder of vanille-extract
een snufje zout

Voor de paarse vulling

250 gr blauwe bessen

Voor de topping

Geraspte kokos

Springvorm van 20 cm of kleine taartvormpjes
Bakpapier
Keukenmachine

Raw cheesecake bites met blauwe bessen

Ook lekker: vegan salted caramel cheesecake

Zo ga je te werk

Zo maak je de bodem

  1. Week de cashewnoten minimaal 2 uur in een kom water. Het is de moeite waard om de vulling zelf te maken, maar wil je deze taart snel maken dan kun je ook witte cashewpasta gebruiken.
  2. Ontpit de dadels en meng alle ingrediënten voor de bodem vervolgens met elkaar. Als het goed is heb je nu een korrelig en plakkerig ‘deeg’. Wanneer je geen Medjoul dadels gebruikt kun je de dadels het best een kwartiertje weken in lauwwarm water.
  3. Bekleed jouw bakvorm met bakpapier. Verspreid 2/3 van het mengsel over de bodem van je springvorm en druk goed aan. Dit gaat het best met een lepel. Zet de vorm even in de vriezer.

Zo maak je de witte vulling

  1. Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten voor de witte vulling (!) in de keukenmachine. Let erop dat de kokosolie afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar. Wanneer de kokosolie te warm is kan het mengsel gaan schiften.
  2. Geduld is hier een schone zaak. De bedoeling is dat je uiteindelijk een gladde massa krijgt. Giet ongeveer 2/3 van dit witte mengsel over de bodem. Met een vochtige spatel kun je het mengsel goed verdelen.
  3. Verdeel hier vervolgens de rest van de bodem en een handje blauwe bessen over.

Zo maak je de paarse vulling

  1. De rest van het mengsel mix je in je keukenmachine met de overgebleven blauwe bessen. Dit is de bovenste paarse laag van je taart.
  2. Giet dit blauwe bessenmengsel over je raw cheesecake en strijk ook hier je mengsel glad met een natte spatel. Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
  3. Laat de taart vervolgens heel even laten ontdooien en snijd hem dan in handige vierkantjes. Deze kun je easy peasy per stuk invriezen. Zo hoef je niet elke keer de hele taart te ontdooien.
  4. Strooi voor het serveren nog wat kokosrasp over de taartjes. Staat lekker feestelijk!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze raw cheesecake bites te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *