Raw chocolate cheesecake boordevol chocolade


Raw chocolate cheesecake boordevol chocolade

Deze raw chocolate cheesecake is 1 van de eerste recepten op Eat.Pure.Love. En dus ook 1 van de eerste rauwe baksels die ik maakte. Baksel is een groot woord, want deze taart gaat de oven dus helemaal niet zien. Je moet wel wat geduld uitoefenen want deze raw chocolate cheesecake moet nog wel even de vriezer in om op te stijven. In plaats van geweekte cashewnoten kun je trouwens ook witte cashewpasta gebruiken. En amandelmeel? Dat maal je simpelweg van zelf van witte amandelen. Net zo makkelijk en stukken goedkoper. De cheesecake is trouwens glutenvrij, zuivelvrij en lactosevrij. Ben je vegan? Vervang dan de honing door ahornsiroop. Enjoy!

Dol op raw cheesecakes? Dan vind je dit recept voor raw cheesecake met frambozen vast ook lekker!

Raw chocolate cheesecake boordevol chocolade

Wat heb je nodig?

voor de bodem

125 gram amandelmeel
2 el rauwe cacaopoeder
6-8 ontpitte Medjool dadels
snufje zout
1 tl vanillepoeder

voor de chocoladelaag

250 gram geweekte cashewnoten
100 ml kokosolie
100 ml honing (of ahornsiroop)
100 ml water
2 tl vanillepoeder
3 el rauwe cacaopoeder

Voor de topping

Een stuk chocolade, au bain marie gesmolten
Hazelnoten

Taartvorm
Bakpapier
Keukenmachine of blender

Hoe ga je te werk?

  1. Week de cashewnoten minimaal 2 uur in water. Een nachtje kan ook.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine. Mix dit even goed door elkaar. Het mengsel hoort trouwens lekker plakkerig te zijn. Doe het mengsel in de met bakpapier bekleedde taartvorm en druk goed aan. Dit gaat het beste met een koude lepel. Zet de taartvorm in de vriezer.
  3. Spoel nu de geweekte cashewnoten goed af. Doe ze samen met het water en de vanillepoeder in je keukenmachine of blender tot het een romige substantie wordt. Dit duurt even, stop je te vroeg dan krijg je geen zachte cheesecake vulling, maar blijft het een korrelig geheel. Vervolgens voeg je de cacaopoeder en de kokosolie toe en laat je de keukenmachine zijn werk doen.
  4. Ik raad je aan beide mengsels te proeven. Misschien wil je hem nog wat zoeter of voeg je er nog wat cacaopoeder aan toe. Smaken verschillen!
  5. Haal de taartvorm uit de vriezer en verdeel het mengsel van de vulling over de bodem. Zet de chocolade cheesecake nog een paar uurtje in de vriezer om op te stijven. Smelt au bain marie een flink stuk chocolade en giet dit over de bovenkant van de cheesecake. Ook lekker met wat rood fruit of noten erover!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


4 reacties

  • Jo schreef:

    Hoihoi..

    Ik wil deze graag uitproberen, maar in beschrijving staat dat je agavesiroop voor de bodem moet gebruiken. Ik zie het alleen niet tussen de ingrediënten staan.
    Hoeveel heb dan je hiervan nodig?

    Groetjes Jo

    • Mirjam Blanken schreef:

      Hoi Jo,

      Ik heb het even aangepast. Je kunt naar smaak een natuurlijk zoetmiddel toevoegen, maar dit is niet standaard in het recept. Honing of kokosbloesemsuiker is ook een goed alternatief. Gewoon even proeven dus.

      Succes!

  • Jo schreef:

    Hi Mirjam,

    Top! Hartstikke bedankt 🙂

  • Eline schreef:

    Hoi Mirjam,
    Ik ga deze taart straks maken voor kerst. Hoe lang moet de taartvorm in de vriezer ongeveer? En welke maar springvorm is het beste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *