Raw food appeltaartje met karamel saus


Raw food appeltaartje met karamel saus

Bij het maken van dit heerlijke glutenvrije appeltaartje komt er geen oven aan te pas. Deze appeltaart wordt namelijk niet gebakken en valt mede hierdoor in de categorie ‘raw food’. Het idee achter raw food is dat rauw eten extra voedzaam is, omdat er geen voedingsstoffen verloren gaan tijdens het verhitten. Bij raw food gaat het trouwens om vegetarische gerechten zoals ongekookte groenten en fruit, maar ook ongebrande noten. Overigens wordt er binnen raw living wel voedsel verhit, maar dan maximaal tot 47,8 graden Celsius. Ben ik een voorstander van enkel en alleen rauw eten? Nope! Maar dit heerlijke raw food appeltaartje met karamel saus is een mooi voorbeeld voor hoe een appeltaart ook lekker kan zijn. Een no bake apple pie! Ga jij hem maken?

Geen fan? Dan kun je altijd nog kiezen voor deze appel kwarktaart!

Raw food appeltaartje met karamel saus

Wat heb je nodig?

voor de bodem

75 gr walnoten
100 gr hazelnoten
125 gr rozijnen
75 gr ontpitte dadels
1 tl kaneelpoeder
1 el sinaasappelrasp (van een biologische sinaasappel)
snuf zout

voor de vulling

4 grote goudreinetten in blokjes
25 gr gewelde rozijnen
1 el ahornsiroop
1/2 el kaneelpoeder
1 el citroenrasp

voor de karamel saus 

75 gr ontpitte dadels
2 el kokosmeel
125 ml water
1 el vanillepoeder
1 tl zout

keukenmachine
springvorm van 20cm
bakpapier

Raw food appeltaartje met karamel saus

Het nieuwe Royal servies is wat rustiger qua uitstraling. I love it!

Zo ga je te werk

de bodem

  1. Week de rozijnen en dadels (en ook alvast de rozijntjes voor de vulling en de dadels voor de karamel saus) een half uurtje in lauwwarm water.
  2. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix tot je een plakkerig deeg hebt.
  3. Het deeg moet zo plakkerig zijn dat je er een bal van kunt maken. Wil je een lekkere bite? Mix de ingrediënten dan zo kort mogelijk.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  5. Tip! Strooi eerst wat cacaopoeder in je springvorm om vastplakken te voorkomen.
  6. Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk dit goed aan. Als het goed is, is je bodem ongeveer een halve centimeter dik.
  7. Ga nu verder met de vulling van je raw food appeltaartje.

de vulling

  1. Schil en snijd de appels in blokjes van een halve centimeter.
  2. Snijd de gewelde rozijntjes in kleine stukjes.
  3. Meng nu alle ingrediënten voor de vulling met elkaar in een mengkom en zet deze even apart.
  4. Ga verder met karamel saus.

de karamel saus

  1. Doe alle ingrediënten voor de karamel saus in je keukenmachine.
  2. Als er te weinig ‘vulling’ is voor jouw keukenmachine dan kun je de hoeveelheden voor de karamelsaus eventueel verdubbelen.
  3. Mix de ingrediënten tot je een super gladde saus hebt.

the finishing touch

  1. Mix de vulling met de karamel saus.
  2. Verdeel dit vervolgens over de bodem.
  3. Zet je raw food appeltaartje minimaal 3 uur in de koelkast.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om dit raw food appeltaartje met karamel saus te maken? Laat je creatie zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *