Raw limoen cheesecake van avocado


Raw limoen cheesecake van avocado

Nog geen twee jaar na de opening van de eerste vestiging in Amsterdam komt het succesvolle eetconcept SLA met haar eerste kookboek. Niets geheim van de chef, dankzij het kookboek van SLA kan heel Nederland nu genieten van de heerlijkste gerechten die bij SLA geserveerd worden. Deze raw limoen cheesecake uit het kookboek is heerlijk in de zomer! Hij zit ook nog bomvol vitamine C en goede vetten waardoor je je lichaam er een groot plezier mee doet.

Wat heb je nodig?

voor de bodem

100 gr ongebrande walnoten
60 gr ontpitte Medjooldadels
20 gr kokosrasp
1 tl kaneelpoeder
snufje zout

voor de vulling

85 gr ongebrande cashewnoten
1 kleine rijpe avocado
80 ml kokosroom
rasp van een biologische limoen
2 el limoensap
4 el citroensap
120 ml rijststroop (ik heb dit vervangen door honing)
1 tl vanillepoeder
100 ml gesmolten kokosolie

raw limoen cheesecake

Hoe ga je te werk?

  1. Laat de walnoten en de cashewnoten minimaal 6 uur in aparte komen weken. Maar het liefst een hele nacht.
  2. Spoel de geweekte walnoten af en laat ze uitlekken. Doe ze in de keukenmachine en maal ze even.
  3. Doe dan de ontpitte Medjoul dadels, kokosrasp, kaneel en zout bij de walnoten en zet je keukenmachine aan tot er een structuur van nat zand ontstaat.
  4. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en plaats de ring erop. Doe vervolgens de ingrediënten voor de bodem in de springvorm, verdeel deze gelijkmatig en druk de bodem goed aan. Zet de springvorm in de vriezer.
  5. Spoel de geweekte cashewnoten af, laat ze even uitlekken en draai ze in de keukenmachine zo glad mogelijk. Snijd de avocado in kleine stukjes en voeg deze aan de cashewnoten toe.
  6. Doe ook de kokosroom, limoenrasp, limoen- en citroensap, honing en vanillepoeder hierbij en zet de keukenmachine ongeveer 2 minuten aan.
  7. Als het mengsel helemaal glad en smeuïg is, schenk dan de gesmolten kokosolie bij het mengsel terwijl de keukenmachine aanstaat.
  8. Schenk hierna de inhoud van de kom in de springvorm op de bodem.
  9. Laat de taart minimaal 1 uur in de vriezer staan voordat je hem aansnijdt.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren


4 reacties

  • visser schreef:

    Taartje net gemaakt.
    Helaas staat er een fout in de tekst waardoor ik net toch de mist in ging….de bodem met cashew gemaakt.
    Nu is de laag met acocado dus met walnoot…zonde.
    Hopelijk is hij toch nog lekker.

  • Pauline schreef:

    Had ik vantevoren wel gezien…maar toch verkeerd gedaan.
    Ik vond het lekker maar mijn gezin vond het niet voor herhaling vatbaar…
    Ik geef het niet op…en eet straks zelf nog een stuk!

  • janneke schreef:

    Wat een leuke taart! Zou de bodem ook met bastogne kunnen en dadels door het recept i.v.m. notenallergie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *