Deze vegan en raw strawberry cheesecake wil je maken!


Deze vegan en raw strawberry cheesecake wil je maken!

This is raw strawberry cheesecake so good! En doordat ik een vegan cheesecake recept heb gemaakt, is deze taart ook nog eens zuivelvrij en lactosevrij. En gluten ga je in deze aardbeien cheesecake ook niet vinden. En het beste van alles? Hij is gewoon heel erg lekker! Ook al bak je de taart niet, je moet toch wat geduld hebben voordat je aan kunt vallen. De taart moet namelijk nog een paar uurtjes opstijven in de vriezer. En wanneer je hem in stukjes snijd, kun je deze mooi per portie invriezen. Cake for breakfast is best een goed idee toch?

vegan strawberry cheesecake

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

50 gram geweekte amandelen
50 gram geweekte hazelnoten
10-15 ontpitte Medjoul dadels
2-3 eetlepels rauwe cacao
snufje zeezout

Voor de vulling

100 gram kokosolie
300 gram geweekte cashewnoten
150 gram ontpitte Medjoul dadels
120 gram ahornsiroop
biologische vanillepoeder
Sap en rasp van 2 kleine biologische citroenen

Topping

300 gram bevroren aardbeien
2 eetlepels ahornsiroop

Springvorm
Bakpapier
Blender of keukenmachine

Hoe ga je te werk?

  1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Hak in de keukenmachine eerst de geweekte amandelen en hazelnoten fijn (eerst afspoelen). Voeg hieraan de ontpitte dadels, de rauwe cacao en een snufje zout toe. Simpel en snel, alleen de bodem is al een lekkere snack! Bedek de bodem van de springvorm met dit plakkerige, heerlijk ruikende goedje. Maak eventueel je lepel nat, dat maakt het minder plakkerig.
  3. Spoel de geweekte cashewnoten af en hak ze fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de kokosolie, honing, vanille en sap en rasp van de citroenen toe. Meng het geheel tot een gladde, romige massa. Proef het mengsel zeker even voor je het gebruikt. Zo kun je het eventueel nog iets zoeter maken.
  4. Ook lekker om er nog stukjes aardbei doorheen te doen. Dit mengsel is de middelste laag van de taart.
  5. De (bevroren) aardbeien meng je met de honing in de keukenmachine. Dit is de topping van de taart.
  6. Zet je taart in de vriezer. Een uurtje voor het serveren zet je de taart in de koelkast.
  7. Eventuele leftovers kun je in de vriezer bewaren.

Enjoy!

Heb je de salted caramel cheesecake al eens geprobeerd? Een aanrader!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


5 reacties

  • Iris Venema schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Wil hem binnenkort maken. Vraagje: Hoeveel dadels doe je door de bodem?

    Liefs Iris

  • Cemile schreef:

    Ziet er heerlijk uit. Kun je dit taartje ook een aantal dagen van te voren maken en goed in de vriezer bewaren? Graag jullie tips en adviezen.

  • Cemile schreef:

    Dankjewel Mirjam.
    En wat kan ik gebruiken ter vervanging voor vanillepoeder? Is Macapoeder ook mogelijk? Graag tips hiervoor ..

    • Mirjam Blanken schreef:

      Hai Cemile,
      Macapoeder kan ook. Zeker omdat de taart rauw is blijven alle voedingsstoffen bewaard. Maar de vanillepoeder gaat er doorheen voor de smaak, deze zou ik niet skippen.
      Groetjes
      Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *