Rode bieten hummus


Deze rode bieten hummus is heerlijk zoet! Hummus is een van mijn favoriete dips bij het ‘wegknagen’ van rauwkost. De basis van hummus zijn kikkererwten. Deze peulvruchten zijn een rijke bron van plantaardige eiwitten. Rode bieten zijn ook nog eens heel erg gezond. Ze zijn onder andere een rijke bron van foliumzuur, ijzer en vezels.

Heb je het recept voor klassieke homemade hummus ook gezien? Ik eet deze het liefst als spread op een rijstwafel met avocado en een eitje.

Rode bieten hummus

Wat heb je nodig?

250 gr geroosterde rode bietjes (of gekookt)
1 blik kikkererwten (400 gr)
2 teentjes knoflook
het sap van 1 citroen
1-2 el tahin (sesampasta)
snuf komijnpoeder
snuf paprikapoeder
olijfolie
peper & zout

optioneel: wat geitenkaas of verse koriander als topping

blender of keukenmachine

Hoe ga je te werk?

  1. In dit recept rooster ik de bietjes in de oven. Ze krijgen hierdoor een nog zoetere smaak! Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de bietjes (in de schil) in 40 minuten gaar. Laat ze afkoelen voordat je ze schoonmaakt.
  2. Wil je de bietjes koken? Kook ze dan in een pan met ruim water in 45-60 minuten gaar. Laat ze afkoelen voordat je ze schoonmaakt.
  3. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  4. Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een smeuïg, glad mengsel. Voeg eventueel wat olijfolie toe aan de rode bieten hummus.
  5. Breng op smaak met zout en peper.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete gerecht met bietjes? Laat het ons weten in de comments! 


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *