Romige bloemkoolpuree


Romige bloemkoolpuree

Deze maand doe ik mee aan de Real Meal Challenge. Een van de recepten die ik tegenkwam in het boek The Real Meal Revolutie was deze voor bloemkoolpuree. Een goed en gezond alternatief voor aardappelpuree en ook nog eens heel smaakvol. In het kader van eat your veggies en varieer deel ik hierbij het simpele recept voor romige bloemkoolpuree.

Ben jij ook zo dol op bloemkool? Wat denk je van dit recept voor geroosterde bloemkool uit de oven?

Romige bloemkoolpuree

In dit recept stoom ik de bloemkoolroosjes. Door groenten te koken, gooi je met het kookwater ook veel voedingsstoffen weg. Op deze manier profiteer je dus optimaal van alle voedingsstoffen in de bloemkool.

 

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

800 gr bloemkoolroosjes
80 gr roomboter
zout & peper
nootmuskaat

staafmixer of keukenmachine
stoompan

Zo ga je te werk

  1. Stoom de bloemkoolroosjes zacht en laat ze vervolgens even afkoelen.
  2. Pureer de bloemkool met een staafmixer of in een keukenmachine.
  3. Voeg tijdens het pureren de roomboter toe.
  4. Mix tot je een gladde puree hebt.
  5. Breng de bloemkoolpuree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Enjoy!

Deze romige bloemkoolpuree is heerlijk in combinatie met het recept voor ‘Bangers and mash‘. Een klassiek Brits gerecht voor kruidige saucijzen met puree. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *