Romige pompoensoep met kokosmelk


Romige pompoensoep met kokosmelk

Ik houd dus heel erg van pompoen en van deze romige pompoensoep. Ik houd minder van het geweld wat er aan te pas moet komen om een pompoen te snijden. Interessant is ook wel dat ik eigenlijk gewoon een gevaar in de keuken ben met messen (en eigenlijk met alles wat scherpe randjes heeft). Punten sparen voor mooie messen bij de Appie. Check! Om het vervolgens voor elkaar te krijgen om met het kleinste mesje een, ik mag wel zeggen, redelijke grote snijwond op te lopen. Nu is het nog steeds zo dat als ik bij mijn moeder ben, ze de kaasschaaf achter slot en grendel stopt. Mijn keukenrasp is net zoiets. Ik zal je de details besparen. Ik ben de tel zelf inmiddels ook kwijt wat betreft huis-tuin-en-vooral-keuken wonden. Maar goed, die pompoen moet toch gesneden worden. Ik wacht nog steeds op de tip die dit stukken makkelijker gaat maken!

De 25 lekkerste pompoen recepten vind je hier!

Romige pompoensoep met kokosmelk

 

Wat heb je nodig?

1 kleine, oranje pompoen
1 kleine flespompoen
3 winterpenen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blik kokosmelk
0,5 liter bouillon
stukje verse gember
verse rode peper
peper en zout
ghee of roomboter
basilicum

Zo maak je het

  1. Was de pompoenen en borstel ze zo nodig nog schoon met een groenteborstel. Snijd de pompoen verticaal doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  2. Snijd de pompoenen en winterpenen in blokjes.
  3. Fruit in een koekenpan de ui, gember, knoflook en rode peper.
  4. Vervolgens voeg je de bouillon en de kokosmelk toe.
  5. Hieraan kun je ook de stukjes pompoenen en winterpeen toevoegen. Laat dit op laag vuur zacht koken. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  6. In een blender of met een staafmixer kun je de soep vervolgens pureren tot een zachte, romige soep. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  7. Wat verse basilicum als garnering en klaar is Kees!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


1 reactie

  • yvonne schreef:

    tip!
    pompoen van te voren in de oven warmen. zo snij je de pompoen gemakkeleijk in stukken. Gebruik een biologische pompoen daar kun je de schil ook van opeten. Scheelt extra gedoe met snijden en je hebt bijna geen afval! + meer soep! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *