Zeewiersalade met zeekraal en makreel


Zeewiersalade met zeekraal en makreel

Deze zeewiersalade met zeekraal en makreel mag niet ontbreken in het rijtje van healthy lunches. In Aziatische landen staat zeewier al duizenden jaren op het menu. Zeewieren bevatten een hoge concentratie aan eiwitten en bevatten daarnaast veel voedingsvezels, die bijdragen aan een goede darmwerking. En wist je dat zeewier (afhankelijk van de soort en omstandigheden) tot wel 55% uit mineralen en spoorelementen bestaat? Denk hierbij aan jodium, calcium, fosfor, magnesium, kalium, ijzer en natrium. Jodium is een spoorelement dat bijna uitsluitend aanwezig is in producten uit de zee. Een goed idee om deze zeewiersalade met zeekraal en makreel eens op het menu te zetten dus!

Zeewiersalade met zeekraal en makreel

Zeekraal is geen zeewier, maar een zeegroente. Met als overeenkomst dat deze groente in verhouding veel eiwitten bevat. Bovendien is zeekraal gemakkelijk klaar te maken, in dit recept wokken we de zeekraal, maar blancheren of koken kan ook.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

250 gram (voorgekookte) quinoa
6 el olijfolie
witte wijnazijn
1 bakje wakame van 125 gram
1 bakje zeekraal van 100 gram
1 rijpe avocado in plakjes
200 gr gerookte makreelfilet
geroosterde sesamzaadjes en pijnboompitjes

Zeewiersalade met zeekraal en makreel

Wakame is een bruinwier heeft een hoog gehalte aan calcium. Met een zachte, zoete smaak is wakame perfect om te verwerken in een salade. Quinoa heeft een licht, nootachtige smaak en in combinatie met de makreel, de wakame en de zeekraal heeft deze salade qua smaak een hoog sushi gehalte.

Hoe maak je het?

  1. Ik heb voorgekookte quinoa gebruikt, lekker snel klaar, aangezien de quinoa ook af moet koelen.
  2. Terwijl de quinoa afkoelt, kun je vast de andere ingrediënten op kamertemperatuur laten komen.
  3. Breng de quinoa op smaak met 4 el olijfolie, de witte wijn azijn en wat peper en zout.
  4. Doe vervolgens de wakame erdoor en roer voorzichtig, zodat de smaken zich mengen.
  5. Verdeel dit over de borden. Roerbak de zeekraal heel kort in de wok met 2 eetlepels olijfolie. Verdeel dit over de quinoa.
  6. Leg vervolgens de plakjes avocado en stukjes makreel op de salade en bestrooi het geheel met de geroosterde sesamzaadjes en pijnboompitten.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete gerecht met zeewier of zeegroente? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


4 reacties

  • Sofieke schreef:

    Wat een heerlijk recept, ik heb genoten van deze lunch! Eerste keer dat ik zeewier heb gegeten, zeker voor herhaling vatbaar. Alleen zeekraal is niet mijn favoriet. Vind de smaak wel lekker, maar de structuur niet (harde stukjes of kernen, waardoor ik denk dat ik een graatje in mijn mond heb). Volgende keer proberen een andere leverancier daarvan te vinden, kijken of het een kwaliteitsdingetje is of gewoon niet mijn groente. Zonder de zeekraal lijkt me stukjes amandel voor de bite ook wel lekker.

  • Sofieke schreef:

    Bij de AH. Zag er mooi uit, maar twijfel nu toch erg over de kwaliteit, omdat ik naderhand las dat het nu helemaal niet het seizoen is. Ik had voor de zekerheid de onderste deeltjes al afgesneden, maar denk dat de diksten die houtige kern bevatten (terwijl dat juist de meest verse zouden moeten zijn). Ik heb nog een portie zeekraal over, dus ik ga vandaag gewoon op herhaling en dan maak ik die dikke een stuk korter, kijken of dat de reden is.
    En volgende keer haal ik het dus lekker bij de visboer, als de Zeeuwse weer in het seizoen is. Ik ga dit recept zeker vaker maken, dank je wel daarvoor!

  • Sofieke schreef:

    Nu de zeekraal, in het seizoen, bij de viswinkel gehaald, wat een verschil! Het is nu echt compleet heaven on earth!! Jum jum jum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *