Vegan salted caramel cheesecake


Vegan salted caramel cheesecake

Wat doe je als Yogi & Yousef je vragen om een lekker recept met hun dadels te maken? Juist! Heel snel de keuken in duiken. Na de voorbereidingen rondom de Nike Womens Run van afgelopen zaterdag heb ik vandaag een ouderwetse ‘dag in en om de keuken’ op het programma staan. Het resultaat? Salted caramel cheesecake! Na wat stoeien in de keuken is de raw cheesecake een feit. En wat is hij lekker! Heerlijk zoet met een fijne karamelsmaak. En de zoute bite maakt het helemaal af. En zeg nou zelf…best de moeite waard om even de keuken in te duiken toch?

vegan salted caramel cheesecake

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

150 gram witte amandelen
150 gram dadels zonder pit
1 tl vanillepoeder
2 el kokosolie
een snuf zout

Voor de karamellaag

100 gram dadels zonder pit
75 ml gesmolten kokosolie
1 tl vanillepoeder
200 ml kokosmelk*
150 gr witte cashewpasta
een snuf zout
kokosbloesemsuiker naar smaak

*Heb je nog kokosmelk over? Dit kun je eenvoudig invriezen en bewaren voor een volgend recept. No more foodwaste!

Voor de chocoladelaag 

75 ml kokosolie
3 el cacaopoeder
1 tl vanillepoeder
50 ml ahornsiroop
1 tl kaneel
een snuf zout

Of voor de snelle jelle’s onder ons: smelt een reep biologische & pure chocolade van bijvoorbeeld Vivani.

Een kleine springvorm

Zo maak je deze heerlijke cheesecake

De bodem

  1. Laat de kokosolie au bain marie smelten. Je hebt ook gesmolten kokosolie nodig voor de andere lagen, dus maak meteen wat meer.
  2. Mix vervolgens in je keukenmachine of blender de amandelen en dadels. Voeg de gesmolten kokosolie en het vanillepoeder toe en meng even goed door.
  3. Bekleed je springvorm met bakpapier. Op deze manier krijg je de cheesecake straks beter uit de vorm. Stort het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk goed aan.
  4. Als het mengsel erg plakt gebruik dan eventueel een natte, koude lepel.
  5. Zet de bodem even in de vriezer terwijl je aan de slag gaat met de middelste laag.

De karamellaag

  1. Simpel! Mix alle ingrediënten (behalve de kokosbloesemsuiker) voor de karamellaag de tot een gladde massa in je keukenmachine of blender.
  2. Voeg eventueel naar smaak wat kokosbloesemsuiker toe.
  3. Giet dit mengsel over de bodem en laat even opstijven in de vriezer.

De chocoladelaag

  1. Mix de ingrediënten voor de chocoladelaag met een garde door elkaar. Wanneer je koude ahornsiroop gebruikt gaat het mengsel stollen.
  2. Roer vervolgens de ingrediënten door elkaar terwijl je het nog een klein beetje au bain marie verwarmt.
  3. Giet de vloeibare chocolade over de karamellaag en laat even (een uurtje) hard worden in de koelkast.

Bewaar de cheesecake in de vriezer. Hij ontdooit snel, dus als je een snack attack moment hebt word je binnen een half uur op je wenken bediend.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *