Samosa’s met kokoschutney

Indiase samosa's met kokoschutney

Mirjam Blanken

31 juli 2015


Samosa’s met kokoschutney

Samosa’s komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, waar ze deze heerlijkheden al in de 10e eeuw maakten. Samosa’s hebben in elk land een andere vorm en andere ingrediënten. De samosa’s van chef Hannah van Marley Spoon zijn geinspireerd op de Indiase keuken en worden gevuld met aardappel, gember, erwten, ui en currypoeder. Met een heerlijk frisse chutney van geroosterde kokosrasp, koriander, munt, knoflook en limoensap om lekker in te dippen. Een heerlijke tomatensalade on te side en genieten maar!

Indiase samosa's met kokoschutney

Wat heb je nodig?

voor 2 personen

120 gr filodeeg*
300 gr verse doperwten in peul
300 gr kruimige aardappelen
1 rode ui
5 gr Jaipur currypoeder
50 gr kokosrasp
1 el kokosbloesemsuiker
10 gr verse munt
10 gr verse koriander
teentje knoflook
1 limoen
250 gr cherrytomaatjes
30 gr verse gember
1 verse groene Thai chilipeper
komijnzaad
zout en peper
olijfolie

*Filodeeg is niet glutenvrij. Eventueel kun je glutenvrij bladerdeeg gebruiken!

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Was de aardappels en snijd ze in blokjes van een halve centimeter. Pel de ui en snijd deze in dunne schijfjes. Schil de gember en hak deze fijn. Dop de erwten.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Voeg de groenten uit stap 1 toe en bak dit ongeveer 6-8 minuten (tot de aardappeltjes gaar zijn). Voeg dan de currypoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Elke deeglap vouw je in de lengte doormidden, zodat er een lange dikke strook ontstaat. Het bovenste stuk smeer je in met olie. In het onderste stuk leg je een eetlepel vulling. Vouw het deeg zo dubbel dat er een driehoek ontstaat. Herhaal dit tot het deeg is opgebruikt.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de driehoekjes met de naad naar onderen op de bakplaat. Smeer de bovenkant in met olie en bestrooi ze vervolgens met komijnzaadjes. Bak de samosa’s in de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  6. Rooster de kokosrasp in een grote koekenpan in enkele minuten goudbruin. Dan kokos samen met koriander, muntblaadjes, gepelde knoflook, chili, limoensap, 3 el warm water, 80 ml olie (ik gebruikte gesmolten kokosolie) en een snuf zout in een hoge beker doen en pureren. Ik gebruik hiervoor mijn MagiMix minikom. Werkt perfect!
  7. Tomaten wassen, grof hakken en samen met wat zout en peper en een eetlepel olie mengen. Serveer de samosa’s met de kokoschutney en tomatensalade.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This