Spaghetti met romige avocadosaus


Spaghetti met romige avocadosaus

I’m a huge avocado lover! Guacamole, gevulde avocado met ei, geprakte avocado op een omeletje, chocolademousse of aardbeienmousse van avocado of avocado door je smoothie. Het kan allemaal met deze vezelrijke groene rakkers! Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk een romige pastasaus van avocado kunt maken? In dit simpele recept voor spaghetti met romige avocadosaus heb je dan ook helemaal geen room nodig. En heb je toevallig een vegetarisch dagje? Dan heb ik goed nieuws! Ook zonder de gerookte kipfilet is dit recept namelijk heel lekker.

Avocado’s hebben inmiddels een gezonde reputatie opgebouwd. Boordevol gezonde vetten en vezels. Naast lekker zijn deze vruchten dus ook nog eens een gezonde keuze. Maar er is meer!

6 redenen om meer avocado’s te eten

Spaghetti met romige avocadosaus 1.JPG Spaghetti met romige avocadosaus

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

300 gr (glutenvrije) spaghetti*
2 rijpe avocado’s*
handje verse basilicum (ongeveer 10 gram)
2 knoflookteentjes
een scheutje citroensap
olijfolie
een klein bakje cherry tomaatjes
een zak rucola
geroosterde pijnboompitjes
een stukje pecorino (harde schapenkaas)
gerookte kip
zout en peper

Keukenmachine

*Vervang de spaghetti eens door courgetti. Oftewel spaghetti van courgette!

*Appie verkoopt tegenwoordig ook diepgevroren stukjes avocado. Weliswaar niet biologisch, maar wil je nog sneller klaar zijn? Dan is dit een optie.

Zo ga je te werk

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de avocado’s doormidden, schil ze en verwijder de pit.
  3. Doe de avocado’s samen met de basilicum, de knoflookteentjes en een scheutje citroensap in je keukenmachine. Voeg tot slot de olijfolie toe. Start met een flinke scheut en zet dan je keukenmachine aan. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe om het mengsel goed romig te krijgen.
  4. Halveer de cherry tomaatjes. Snijd de gerookte kip in reepjes.
  5. Doe de avocadosaus samen met de tomaatjes en kip in een pannetje en warm de saus op. Voeg naar smaak wat zout en peper toe aan de avocadosaus.
  6. Voeg tot slot de spaghetti toe aan de avocadosaus en meng even goed.
  7. Garneer de spaghetti met wat verse basilicum, rucola, geroosterde pijnboompitjes en geraspte pecorino.

Heb je een overrijpe avocado over? Maak dan eens een gezichtsmasker van avocado.

Enjoy!

Ga je dit recept voor spaghetti met romige avocadosaus maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *