Suikervrije energierepen met abrikozen

Suikervrije energierepen met abrikozen

Ilse Fernandez

17 augustus 2016


Suikervrije energie repen met abrikozen

Herken je dat? Je bent erg druk, moet nog lang door en je bent nodig toe aan wat extra energie. Aan het eind van de middag begint je buik ook wel weer wat te rommelen. Wat kun je dan snacken tijdens die momenten? Natuurlijk kun je kiezen om even vlug bij een tankstation te stoppen om daar een snelle hap te nemen. Maar echt een gezonde keuze wordt dat dan meestal niet. Maar wat dan? Een healthy snack, zonder toegevoegde suikers is vaak lastig te vinden. Deze ‘suikervrije’ energierepen met abrikozen zijn dan een goed alternatief!

Suikervrije energierepen met abrikozen

Gezond tussendoortje

De repen zijn ideaal voor als je nog even door moet. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen, dus fijn voor onderweg. En zo kun je altijd een gezond tussendoortje bij je hebben. Dus geen excuses meer om onderweg, bij een tankstation iets ongezonds te scoren, want jij bent goed voorbereid. De repen vullen goed en geven je energie.

Ondanks dat de repen ideaal zijn voor wat extra energie, zorgen de repen niet voor enorme stijging van je bloedsuikerspiegel, wat vaak andere energierepen wel doen. Gedroogde abrikozen zijn één van de weinige zuidvruchten waarvan je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Abrikozen bevatten veel vezels en kalium. Kalium helpt de bloeddruk te verlagen en vezels kunnen helpen bij stoelgangproblemen.

Ook sesamzaad zorgt ook bij het verlagen van de bloeddruk, door het oliezuur dat erin zit. Sesamzaad bevat veel magnesium, mangaan, B-vitamines, tryptofaan en omega-3 vetzuren. Deze stoffen helpen in tijden van stress.

Dus heb je het druk, moet je nog even door, heb je haast en bijna geen tijd om iets te eten? Voor zo’n situaties zijn deze repen ideaal: verantwoord, snel, gemakkelijk, bloeddrukverlagend en anti stress. Alleen maar win-win dus!

Wat heb je nodig?

50 gr (glutenvrije) havermout
100 gr (ongezwavelde*) gedroogde abrikozen
2 el kokosolie (op kamertemperatuur of gesmolten)
2 el tahin (sesampasta)
1 el kokosmeel
1 el kokosrasp
50 gr zonnebloempitten
25 gr sesamzaadjes
1 tl vanillepoeder of vanille-extract

Wil je het nog iets zoeter, dan kun je er eventueel nog 1 el kokosbloesemsuiker aan toevoegen.

Vanille-extract maak je eenvoudig zelf!

*Waarom ongezwavelde abrikozen?

  • Ongezwavelde abrikozen wil zeggen dat ze puur natuur zijn. Ze worden niet behandeld met zwavel, om zo een mooi kleurtje te krijgen en zodat ze langer houdbaar blijven.
  • Ongezwavelde abrikozen zijn bruin van kleur. Ze zien er dus anders uit maar ze zijn wel veel gezonder.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de gedroogde abrikozen, kokosolie, tahin, vanille, havermout en kokosmeel in een keukenmachine.
  3. Maal de ingrediënten in een paar seconden goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens nog de zonnebloempitten en sesamzaadjes aan het mengsel toe en meng dit nog eventjes met keukenmachine door elkaar.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Schep het mengsel op de bakplaat en snijd er mooie repen van, van ongeveer 1 cm hoog.
  7. Zet de energierepen voor zo’n 25 minuten in de oven. Dit kan erg per oven verschillen. Houd het daarom zelf tussendoor een beetje in de gaten.

Wanneer je de repen in een luchtdichte trommel of in de koelkast bewaard, zijn ze goed een poosje te bewaren. Ze zijn trouwens ook prima in te vriezen.

Enjoy!

Liefs Ilse
www.slimpure.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Sofieke

    Klinkt heerlijk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This