De lekkerste glutenvrije en vegan chocolade brownies!

vegan chocolade brownies

Mirjam Blanken

5 oktober 2019


De lekkerste glutenvrije en vegan chocolade brownies!

Did it! Afgelopen week dook ik de keuken in om er vervolgens weer uit te komen met de lekkerste glutenvrije en vegan chocolade brownies die ik ooit heb gemaakt. En dat is best een dingetje wanneer je glutenvrij en vegan aan het bakken bent kan ik je vertellen. Zo’n beetje alle ingrediënten die een baksel ‘aan elkaar laten plakken’ mis je namelijk. Maar het is gelukt om zonder eieren en gluten smeuïge chocolade brownies te maken. Enjoy!

vegan chocolade brownies

Wat heb je nodig?

100 ml ahornsiroop
8 el ongezoete cacaopoeder
75 gr kokosbloesemsuiker
8 el gemengde notenpasta, tahin of pindakaas
100 gr pure chocolade, in stukjes gehakt
2 el gemalen lijnzaad
6 el water
1 tl wijnsteenbakpoeder
3 el maïzena
1 tl vanille-extract

vierkant bakblik
bakpapier

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed het bakblik met bakpapier en smeer de rand voor de zekerheid nog even in met wat kokosolie.
  3. Maal de lijnzaad fijn in een elektrisch koffiemolentje en meng deze vervolgens met 6 eetlepels water.
  4. Laat dit een paar minuutjes staan zodat de gemalen lijnzaad het vocht goed op kan nemen.
  5. Pak een grote mengkom en giet hier je lijnzaadmengsel in.
  6. Voeg in deze volgorde de volgende ingrediënten toe: zout, bakpoeder, ahornsiroop, vanille-extract, maizena, cacaopoeder, kokosbloesemsuiker.
  7. Roer de ingrediënten goed door elkaar tot een stevig beslag.
  8. Voeg tot slot de notenpasta, tahin of pindakaas erdoor en meng goed door. Eventueel kun je dit ook in je keukenmachine doen, want het beslag is behoorlijk dik.
  9. Hak de pure chocolade in stukjes en roer deze door het beslag.
  10. Verdeel het beslag over je bakvorm. Gebruik een lepel om het goed te kunnen verdelen.
  11. Bak de chocolade brownie 25-30 minuten in de oven.
  12. Laat de vegan chocolade brownie helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt. Op deze manier krijg je namelijk een stevige brownie. Sterker nog: een nachtje in de koelkast maakt deze brownie nog lekkerder. Geduld is een schone zaak!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan en glutenvrije brownies te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Caren

    Kan maizena vervangen worden door iets anders?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This